Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Ei lisätietoa

Apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin.

Enterin vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat senioreita tietokoneen, tablettilaitteen, kännykän ja sähköisten palveluiden käytössä. Ajanvaraus kirjastosta tai puhelimitse.   

Helsingin kirjastoissa on siirrytty uuteen tulostusjärjestelmään. Asiakastietokoneille ei enää kirjauduta henkilökohtaisin tunnuksin.

Tulostamaan pääset luomalla itsellesi tulostustilin. Luo käyttäjätunnus tulostuspalveluun osoitteessa asiakastulostus.hel.fi kohdasta "Rekisteröi tunnus". Tarvitset tunnuksen luomiseen sähköpostiosoitteen. Aktivoi tunnuksesi sähköpostiisi saapuneesta linkistä ja ota talteen viestissä oleva PIN-koodi. 

Asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna A4-kokoisia mustavalko- tai väritulosteita. Hinta on 0,40 €. Ilmaisia tulosteita ei jatkossa ole Helsingissä. Tulosteet maksetaan suoraan henkilökunnalle.

Ei lisätietoa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste. HUOM! Tuo max 5 kirjaa/asiakas

Lämpiminä päivinä koiria varten löytyy vesikuppi.

Ei käteismaksumahdollisuutta.

Asiakkailla on käytettävissään langaton WLAN Internet-yhteys Stadinetti.

Etuoven vieressä on postiluukku, johon voi jättää materiaalia kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi. Palautusluukun kautta palautetuista lainoista et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Lainat kirjataan palautuneiksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineistosta kertyy myöhästymismaksuja palautusten kirjaamiseen saakka. Muistathan, että suurikokoinen materiaali ei luukusta mahdu.

Paristojen kierrätyspiste

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Tai haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat (5 kpl) lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit (5 kpl) suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Kierrätyspiste asiakkaiden omille tarpeettomille tavaroille, esim. vaatteille ja astioille.

Lue lisää

Lainattavana mm. mölkky, petankki, sulkapallo ja kroketti, sekä kori- ja jalkapalloja.

 

Kokoelmat

Laaja valikoima lainattavia lautapelejä. Kysy lisää lautapeliasiantuntijaltamme Janilta.

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

 

Laitteet

Lainattavissa asiakaspalvelutiskiltä. Laina-aika kaksi viikkoa.

Henkilökortinlukija Identiv uTrust 2700R Contact. Laina-aika 1 vrk.

Mustavalko- tai värikopioita itsepalveluna, A4- tai A3-kokoisia. Yksipuoleinen kopio 0,40 € /arkki, kaksipuoleinen 0,80 €/arkki. Kopiokoneella on myös mahdollista skannata sähköpostiin tai muistitikulle. 

Putkirulla (2 kpl), kahvakuula (4kg ja 8kg).  Hierova hularengas (1,2 kg). Laina-aika 14 vrk. 

Kävelysauvat. Laina-aika 28 vrk.

Frisbeegolfsetti (2 kpl). 5 frisbeetä + kuljetuslaukku, 3 frisbeetä + pussi.

Lumikengät (2 kpl). Tubbs wilderness 25" ja 30". Laina-aika 14 vrk.

Muistikortinlukija Kingston Media Reader 3.0. Laina-aika 1 vrk.

16 GB. Laina-aika 1 vrk.

Laina-aika 14 vrk.

Omassa huoneessa oleva Bernina-ompelukone. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta.


 

Kaksi vaihtoistukalla varustettua Makita-poravasaraa, vuorokauden tai viiden vuorokauden laina-ajalla. Soveltuu tiilen, betonin ja kiven vasaraporaukseen sekä piikkaamiseen. Mukaan saa lainaksi 13-osaisen poranteräsarjan. Varaukset joko puhelimitse tai asiakaspalvelutiskiltä.

Mukaan voi lainata myös rakenneilmaisimen (Bosch UniversalDetect). Laina-aika 5 vrk.

Laina-aika 14 vrk.

Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetin (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

Omassa Huoneessa on käytettävissä Yamaha NP-31 -kevytpiano. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/resources/avzg6xyj6vyq?

Asiakastietokoneet ovat varattavissa 0,5 - 2 tunniksi. Lisäksi kirjastossa on käytettävissä ilman ajanvarausta ns. pistäytymiskone, jonka käyttöaika on 15 min. Voit lainata myös kirjastossa käytettävän, kannettavan tietokoneen henkilöllisyystodistusta vastaan.

Lue lisää

Itsepalvelutulostus. Kirjaston kaikilta Asko-päätteiltä voi tulostaa väri- ja mustavalkotulosteita. 0,40 € /sivu (kaksipuoleinen 0,80 €.)

Whisbear nukahtamislelu. Laina-aika 14 vrk.

 

Tilat

Portaikon yhteydessä on galleriakiskot ja vitriini taideteoksia varten. Taideteoksia voi laittaa esille muuallekin kirjastoon.

Lue lisää

Yläkerrassa on pieni varattava Oma Huone itsenäistä työskentelyä, kokouksia tai vaikka lukupiirejä varten. Huoneessa on käytettävissä myös PS4-pelikonsoli, ompelukone ja kevytpiano. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/resources/avzg6xyj6vyq?

Lue lisää

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla