Juulia kertoo kesätyöstään Hakunilan kirjastossa

Hei! Olen viimeisen kuluneen kuukauden viettänyt Hakunilan kirjastossa kesätyöntekijänä. Aikaisempaa kokemusta minulla on Tikkurilan kirjastosta, jossa olen ollut yhden kesän kesätyöntekijänä sekä kahden viikon TET-harjoittelijana (TET eli työelämään tutustuminen). Hassua työssä kuitenkin oli, etten kesätöitäni ennen ollut vieraillut Hakunilan kirjastossa. Nyt kuitenkin tunnen hyllyt ja henkilöstön yhtä hyvin kuin Tikkurilassa. Eroja kirjastojen välillä tietysti on, onhan Tikkurila Vantaan isoimpia kirjastoja. Eihän Hakunila ole myöskään pieni paikka, mutta rauhallisempaa silti on. Toki hiljaisuus saattaa osin johtua myös pandemia-ajan rajoituksista, mutta sehän on meille kaikille jo tuttu aihe.

Idean kesätöihin hakemisesta kirjastoon sain jo todella nuorena, jolloin minua ei edes kesätöihin ikäni vuoksi oltaisi otettu. Pidin todella paljon lukemisesta, josta syystä vierailin usein kirjastoissa. Tuttuun paikkaan kesätöihin hakeminen vain tuntui luontevalta, joten päätin tehdä niin. Kun sitten 14-vuotiaana menin kysymään, pääsisinkö ensi kesänä kesätöihin, minulle vastattiin, että TET-harjoittelun kautta pääsee helposti töihin. Niinpä päätin tehdä niin ja menin aikaisin ilmoittautumaan TET-harjoitteluun jotta varmasti saisin paikan. Ja täällä sitä ollaan!

Kirjasto on minulle ollut joka kerta mieluista paikka työskennellä. Työympäristö ja -toverit ovat aivan huippuluokkaa, niin Tikkurilassa kuin Hakunilassa. Viime vuonna en malttanut odottaa hakea uudestaan töihin tänne kirjastoon ja varmasti tulen ensi vuonnakin hakemaan, jos aikaa löytyy. Parasta työssä täytyy olla erilaisten tapahtumien ja aktiviteettien järjestäminen, vaikkei niitä näin korona-aikaan pystykään juuri kuin etänä järjestämään. Some-päivitysten teko on ollut hyvä tapa yrittää pitää lukijakunta aktiivisena, sekä ne ovat olleet hyvää vaihtelua tavallisesta kirjastotyöstä. En toki hyllyttämistä vihaa, se on itseasiassa todella rauhoittavaa. Asiakaspalvelu on myös yksi työn mieluisimmista puolista ja itse pidän todella paljon ihmisten auttamisesta.

Jos kirjastoala kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti hakea kesätöihin lähikirjastoosi. Kirjastoissa pidetään monialaisista ihmisistä, joten vaikka et opiskelekaan kirjastoalaa, saattaa sinulla silti olla hyvät mahdollisuudet tulla valituksi.Tärkeintä kuitenkin on into ja kiinnostus työtä kohtaan!

Lukijalle kiittäen,

kesätyöläinen Juulia