lukulumo

Lukulumo – monikielinen kuvakirjapalvelu

Tule kirjastoon kuuntelemaan ja katselemaan satuja ja helppolukuisia tarinoita Lukulumo-sovelluksella. Valikoimissa on esimerkiksi Lukupalat-sarja, Sanna Pelliccionin Onni-poika, Anneli Kannon Viisi villiä Virtasta sekä tietokirjoja luonnosta. Tekstiä voi seurata suomeksi tai ruotsiksi, sekä kuunnella tarinaa samaan aikaan näiden lisäksi myös useilla muilla kielillä - vaikkapa viroksi, venäjäksi, albaniaksi, arabiaksi tai somaliksi.

Lukulumo on tällä hetkellä käytettävissä neljässä Vantaan kirjastossa: Pointissa, Hakunilassa, Myyrmäessä ja Lumossa. Lukulumo-sovellus löytyy lainattavilta Hublet-tableteilta, jonka voit lainata omalla kirjastokortilla tai pyytää apua kirjaston henkilökunnalta. Lukulumoa voi käyttää ainoastaan kirjaston tiloissa.

Mikä on Lukulumo? 

Lukulumosta löydät yli 200 suomenkielistä kirjaa, joista monia voit kuunnella yli 40 eri kielellä. 

Lapsen kielellisen kehityksen tukeminen on yksi varhaiskasvatuksen tärkeimpiä tehtäviä. Lukulumon alati kasvava kirjavalikoima antaa tähän tehtävään hyvät edellytykset. 

Lukulumon avulla monikieliset lapset voivat kehittää taitojaan niin suomen kielessä kuin omassa äidinkielessään (tai äidinkielissään). Tällöin myös lapsen kulttuurinen identiteetti vahvistuu, aivan varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden tavoitteiden mukaisesti. 

Lukulumon kirjat on valittu niiden kirjallisen ja taiteellisen arvon takia, varhaiskasvatussuunnitelman perusteita silmällä pitäen, tiettyä ikäryhmää ajatellen tai käyttäjiltä tulleiden toiveiden perusteella. Erilaiset teemat ja kysymyksenasettelut innostavat ja herättävät lukuinnon – niin lapsissa kuin aikuisissakin.

Tutustu Lukulumoon