Susu Suosittelija auttaa tunnetaitokirjojen valinnassa

Lapsiperheet huomio! Aina ajankohtaisten tunnetaitokirjojen löytäminen ei koskaan ole ollut näin helppoa, siitä pitää huolen Susu Suosittelija.  

Verkkosivupohjainen sovellus osaa suositella käyttäjänsä tekemien valintojen perusteella kuvakirjoja suomeksi tai ruotsiksi. Pikkulapsiperheille suunnattu suositustyökalu on kehitetty Lahden, Porvoon, Tampereen ja Vantaan kaupunginkirjastojen yhteistyönä. Sivuston herkulliset kuvat ovat lastenkirjoista ja oppikirjoista tunnetun kuvittaja Carlos da Cruzin käsialaa. 

Näin käytät Susu Suosittelijaa 

Löydät sovelluksen osoitteesta kirjasto.one/susu tai ruotsiksi kirjasto.one/känslor 

Susu Suosittelija on suunniteltu nimenomaisesti pikkulapsille sopivaksi, eikä sen käyttämiseen tarvita lukutaitoa. Lapsen voi antaa kokeilla sovellusta itse tai käyttää sitä yhdessä lapsen kanssa. Anna lapsen valita ruudulla näkyvistä kuvista mieleisensä ja katsokaa yhdessä mihin tunteeseen ja kirjaan päädytte. Lapsi saa tehdä valinnat intuitiolla.  

Logiikka sovelluksen valintojen takana on seuraava: Ensin valitaan ruudulla näkyvistä kuvista, haluaako kirjan pääosaan ihmisen vai eläimen ja seuraavaksi millaisista tunteista haluaisi lukea. Lopulta ruudulle ilmestyy lukusuositus juuri kyseisestä tunteesta, vaikkapa ilosta, pelosta tai kiukusta. Samalla voi myös katsoa missä kirjastoissa kirjaa on saatavilla tai tehdä varauksen klikkaamalla “tarkista saatavuus” -linkkiä.  

Muista myös antaa palautetta sovelluksesta:
Palautelomake

Kokeile Susua kirjastossa 

Susu Suosittelijaa pääset testaamaan 25.4.-8.5.2022 välisenä aikana Hakunilan, Lumon ja Pointin kirjastoissa. (Huom: päivämäärät voivat muuttua jos kunta-alan lakko toteutuu.) Näistä kirjastoista löydät kosketusnäytön, jolla voi kokeilla sovelluksen käyttämistä. Paikalla on myös runsaasti tunnetaitoihin liittyviä kuvakirjoja lainattavaksi. Lumon kirjasto Korsossa ja Hakunilan kirjasto järjestävät lisäksi työpajan, jossa sovellusta kokeillut ja palautetta antanut pääsee tekemään oman pinssin Carlos da Cruzin tunnetaitokuvista.

Lisätietoa pinssipajoista.

Yhtä lailla sovellusta voi käyttää kotisohvalta käsin ja tehdä sen jälkeen retken kirjastoon vaikkapa varattuja kirjoja noutamaan. Kampanjan ajan löydät myös osallistuvien kirjastojen somekanavilta vinkkejä tunnetaitokirjoista.

Tervetuloa hakemaan kirjasuosituksia lasten kanssa luettavaksi!

Kuva: Carlos da Cruz