kierrätyskeskus

Kirpputoreilla on taikaa!

Olen kierrätyksen ystävä ja kirpputorien vakioasiakas. Jos ensi kertaa saavut Kierrätyskeskukseen tai esim. Hietalahden kirpputorille, voi  näkymä olla toivoton; paikka täynnä pelkkää roskaa ja jätettä jota kukaan maailmassa ei voi haluta. Tässä  vaiheessa ei kannata luovuttaa, vaan pitää lähteä seikkailijan asenteella tutkimaan pöytiä. Jollain niistä voi lojuskella juuri se kirja tai tangossa riippua se mekko, jota et ole raskinut ostaa tai joka muuten on vaan jäänyt hankkimatta. Ihmiset luopuvat ihan uusista tai uudenveroisista vaatteista ja kirjahan ei yhdestä lukemisesta kulu!

Kun pääsee sisälle kierrätyksen löytöretkeilijän maailmaan sisälle, kaupan hinnat tuntuvat tolkuttomilta. Toivon kaikille löytöisää kierrätyskesää! Kierrättäkää itsekin; on kiva huomata, että itselle turha tavara tai kirja on lähtenyt eteenpäin ja saanut uuden elämän.


Parhaat vaatelöydöt: Relove Töölöntorin kupeessa (Kaivarin kanuuna Merikatu 3), Hietsun kirppis ja muistaa pitää myös UFFit, joita on useita ympäri pääkaupunkiseutua. Myös Jäähallin kirppistä on kehuttu.

Varsinaiset kierrätyskeskukset ovat oikeita aarrekätköja, joista suurin on Nihtisillan tavaratalo, jossa on iso kirjaosasto sekä Suomenojan kierrätyskeskus (kuvassa). Kierrätyskeskusten lasivitriineistä voi löytää arvokkaampaa lasi- ja keramiikka-aarteita vaikka tuliaisiksi.

FIDA:n lähetystoreilla kannattaa vierailla, esim. Niittykummun FIDA:sta voi löytää ihania huonekaluja ja myös kirjaosasto on hyvä.

Punavuoressa on mainioita secondhand-liikkeitä, jotka ovat  kirpputoreja kalliimpia, mutta joista löytää persoonallisia asusteita ja vaatteita.

Uusi, vielä testaamaton on Designkauppa Sanomatalossa - seuraavalla Helsinginreissulla sinne!Inspiraatiota kierrätystuunaukseen Helmetistä:

Paavilainen, Maija: Luo uutta vanhasta

Puukko, Raija: Anna hyvän kiertää : ekoaarteet omin käsin

Rouhiainen, Aija: Haravasta tavara : nikkaroi, maalaa, askartele ja ompele vanhasta uutta

Halla-aho, Sanna: Teoksen nimi Viipaloitu villatakki ja muita tuunauksia

Rinkinen, Katja: Vintagen viemää : 50 sisustusprojektia Parolan asemalta

Savio, Mari: Maja : Mielikuvituksellinen lastenhuonekirja

Mackenzie, Leeann: Garden decoration from junkTeksti: Maija Ajo
Kuva: Maija Ajo