tove jansson kesäkirja

Lukuvinkkejä kesäksi ja muutenkin

Minulla on tapana lukea kesällä tiettyjä samoja kirjoja uudelleen, vaikkapa:

Tove Janssonin Kesäkirja / Sommarboken Tämän kirjan tarinat paranevat uudelleen luettaessa. Luen kirjan mielelläni ruotsiksi, sillä suomenkielinen painos ei ole kuvitettu.

J.D.Salinger: Yhdeksän kertomusta . Näihin tarinoihin palaan yhä uudelleen.

http://sellonkirjat.blogspot.fi/2015/09/yhdeksan-kertomusta.html

Evelyn Waugh: Mennyt maailma / Brideshead Revisited

http://sellonkirjat.blogspot.fi/2012/03/mennyt-maailma.html

Toisaalta lomalla tulee luetuksi joku paksu kirja, joka ”pitää lukea, mutta ei koskaan ehdi”. Tällaisena on mennyt Volter Kilven Alastalon salissa ja Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla. Tänä vuonna on vuorossa Puolen maailman valtias, joka kertoo Kaarle V:stä.

Kesään kuuluu kirjaston lisäksi kirjakauppojen ja antikvariaattien koluaminen ja mahdollinen kesädekkari.

Viime kesänä ei ollut lukemisesta puutetta, sillä kuuluin Helmet-kirjallisuuspalkinnon raatiin ja luin paksuja ehdokaskirjoja. Tämän vuoden voittaja julistetaan ensi syyskuussa.

Lisää lukuvinkkejä saa Espoon kirjaston kirjallisuusblogista sellonkirjat.blogspot.fi .

Myös Helmet-lukuhaaste on hauska tapa bongata ja lukea kirjoja eri aiheista.

Syksyllä voi lukemista harrastaa ryhmässä osallistumalla johonkin kirjaston lukupiireistä. Tapiolan kirjasto lukupiiri kokoontuu kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 11-13 Kulttuurikeskuksen pohjakerroksen kokoushuoneessa. Seuraava kokoontuminen on kesätauon jälkeen syyskuun kuudentena päivänä. Aiheena on Hannu Väisäsen uusin kirja Elohopea . Mikäli haluat mukaan, on syytä laittaa kirjaan varaus, sillä siinä on yhä jonoa. Kirjallisuuspiiriin ovat kaikki tervetulleita. Ei tarvitse olla kirjallisuudentuntija, ei tarvitse pitää kirjasta ja voi tulla, vaikka ei olisi ehtinyt kirjaa lukea. Päivät ja aiheet löytyvät tapahtumakalenterista.

Hyvälukuista kesää ja syksyä!

Teksti: Mikko Airaksinen