Oma koti hurjan kallis

Valtakunnallista Asunnottomien yötä vietettiin jälleen 17.10. Tämän vuoden teemana oli ”Oma koti hurjan kallis”. Espoossakin perinteiset tulet sytytettiin 17.10.2020

Ensimmäistä kertaa Asunnottomien yö oli myös nettitapahtuma. Asunnottomien yön sivut olivat auki 12.-26.10.2020. Sivujen lisäksi järjestettiin pieniä pop up  -tapahtumia oli ympäri Espoota 12.-18.10.2020

Kyselyn hoitivat Laurean ensimmäisen ja toisen vuoden sosionomiopiskelijat. Laurean opiskelijat osallistuvat tapahtumien lisäksi myös Asunnottomien yön tapahtumien ja nettisivujen suunnitteluun, sekä vastasivat ansiokkaasti tapahtuman somesivuista.

Livetapahtumiin osallistuneille tehty kysely osoitti, että Asunnottomien yö on espoolaisille tärkeä. Valtaosa vastaajista oli keski-ikäisiä ja asunnottomuus oli koskettanut heitä itseään tai heidän läheisiään. Vastaajat pitivät asunnottomien tilanteen esillä pitämistä ja heidän auttamistaan tärkeänä. Kyselyyn vastaajille paikalliset tapahtumat olivat tärkeimpiä, mutta 37% piti myös verkkotapahtumaa tärkeänä.

Vastaajista suurin osa piti tärkeänä syötävän ja erilaisten vaatteiden sekä asusteiden jakoa tapahtumassa.

Etenkin villasukat lämmittivät vastaajien sydäntä. Itse neulotut sukat, pipot ja lapaset koettiin tärkeiksi tuen ilmaisuiksi. Joku ajattelee juuri minua!

Suuri kiitos kaikille neulojille!