Tapiolan kirjaston kouluyhteistyö

Tapiolan alueen kirjastojen alakouluyhteistyö

Ilmoittautumisaika kevään kirjavinkkauksiin, työpajoihin ja kirjailijatapahtumiin alkaa 10.1.2020 klo 7. Jos luokkasi on käynyt ohjatulla kirjastokäynnillä syksyn 2019 aikana, ilmoittaudu vasta 24.1.2020 alkaen. Haluamme antaa etusijan luokille, jotka eivät ole vielä päässeet mukaan.

Koko tarjontamme peruskouluille (mm. työpajat, kirjastoauton käynnit kouluilla, kirjailijavierailut) löytyy osoitteesta kulps.espoonkirjastot.fi. Alempana tällä sivulla voit ilmoittautua kirjavinkkauksiin ja kirjastonkäytön opetukseen.

Eväiden syönti kirjastossa on mahdollista. Muistattehan myös, että HSL:n joukkoliikenteessä koululaisryhmät kulkevat opettajan kanssa maksutta arkisin klo 9-15.00: https://www.hsl.fi/oppilaitoksille/koululaisryhmien-liikkuminen-joukkoliikenteella

Kaikissa isommissa yhteistyökuvioissa tai mahdollisissa ongelmatilanteissa voitte ottaa yhteyttä johtavaan kirjastopedagogiin Timo Ylöseen (timo.ylonen@espoo.fi).

Yhteistyöterveisin
Kirjaston kouluyhteistyön tekijät

Ilmoittautuminen kirjastokäynneille Tapiolan, Otaniemen, Suurpellon ja Haukilahden kirjastoihin

Tapiolan kirjasto:

Ilmoittautuminen 1. - 2. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/4C702CD64308279B 

Ilmoittautuminen 3. - 6. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/74631E55CDD54B26​

Otaniemen kirjasto:

Ilmoittautuminen 1.-9. luokille: https://link.webropolsurveys.com/EP/BAB2E3AAB0791DE8

Suurpellon kirjasto:

Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin keväällä.

Haukilahden kirjasto:

Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin keväällä.

Sisällöt:

Kirjavinkkaus (kesto 45 min.)

Koukutu tarinaan! Kirjavinkkauksessa esitellään tuoretta luettavaa kuluvan vuoden kirjahelmien joukosta tai lukudiplomin kirjatarjottimien valikoituja herkkuja. Vinkkauksen sisältö voidaan räätälöidä ryhmän mukaan - kerro toiveista lomakkeessa ilmoittautumisen yhteydessä!

Kirjamaistiaiset (kesto 45 min.)

Napostellen lukumaut testiin! Kirjamaistiaiset on toiminnallinen tapa etsiä mieleistä luettavaa ja sopii hyvin luokan lukupiirin aloitukseksi. Maisteltavaksi voidaan valita kirjoja jostain tietystä teemasta.

Taskukirjasto, e-kirjasto ja Helmet.fi (3. - 6. lk.; kesto 45 min.)

Kirjasto tehokäyttöön! Tutustutaan Taskukirjasto-sovellukseen, e-kirjastoon ja tiedonhakuun Helmet-verkkokirjastosta.

Kirjastonkäytön opettelu (1.-2. luokat; kesto 45 min.)

Tutustutaan kirjastoon paikkana ja harjoitellaan lainaamista, palauttamista ja kirjastossa käyttäytymistä. Tutustutaan kirjaston eri osastoihin.