lukijoita

Tapiolan kirjaston yläkouluyhteistyö

Tervetuloa kirjastoon! Tavoitteemme on saada lukuvuoden aikana kaikki luokat kirjastoon, joten ohjattujen kirjastokäyntien määrä on rajattu. Kaikki luokat pääsevät lukuvuoden aikana kirjavinkkaukseen tai tiedonhaun opetukseen. Lisäksi on mahdollista ilmoittautua yhdelle ohjatulle lisäkäynnille, kuten kirjailijatapahtumaan, työpajaan tai lukukoiratunnille. Kaikki vierailut ovat kouluille maksuttomia. Huom. kirjailijavierailuiden ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30.9. asti yläkoulujen osalta. Lisätietoa alempana.

Kirjavinkkaukset ja tiedonhaun opastus Tapiolan kirjastossa

Ilmoittaudu sähköisesti tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/EP/7200278325906512.

Ongelmatilanteessa lähetä viesti Sonja Peschkowille (sonja.peschkow@espoo.fi).

Kirjavinkkaus:

Kirjavinkkauksen tarkoituksena on kannustaa nuoria tarttumaan kirjaan ja houkutella heitä lukemaan. Vinkkauksessa esittelemme kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta tai molempia. Voimme myös keskittyä tiettyyn kirjallisuuden lajiin tai teemaan. Kirjavinkkauskokonaisuudet voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia: nuortenkirjoja tältä vuosikymmeneltä; esimerkkejä eri kirjallisuudenlajeista; maailmankirjallisuutta ja maahanmuuttajien kirjoittamaa kirjallisuutta; suomalaisia klassikko- ja kulttikirjoja; tietokirjallisuutta laidasta laitaan. Vinkkauspaketti kootaan opettajan toiveiden mukaan.

Tiedonhankinnanopastus:

Tiedonhankinnan opastuksen tarkoituksena on tukea oppilaita esimerkiksi esitelmien, esseiden ja ryhmätöiden tekemisessä. Opastuksessa voidaan painottaa tiedonhakua, jolloin keskitytään Helmet-tiedonhakuun ja Google-hakuun, tai voidaan ottaa laajempi näkökulma, jolloin käsitellään lähdekritiikkiä ja tekijänoikeuksia. Opastus suunnitellaan yhdessä opettajan kanssa oppiaineen tarkoituksiin sopivaksi.

KULPS!-KIRJAILIJATAPAHTUMAT (Huom. Yläkouluryhmien ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30.9. asti)

3.-10.-luokkalaisten on mahdollista osallistua Lukukeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettuun kirjailijatapahtumaan kirjastossa. Kirjailijatapahtumia järjestetään pääsääntöisesti lähikirjastossa. Ilmoittautumisaika on 15.8. – 31.8.2019. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

KOKEILISITKO? KIRJASTON TYÖPAJAT

Tänä lukuvuonna kaikille espoolaisluokille on tarjolla yhteinen työpajavalikoima, ja sisältökooste ja ilmoittautumislomake löytyvät samalta sivulta. Opettaja voi ilmoittaa luokkansa yhteen jossain mainituista kirjastoista järjestettävään työpajaan kirjaston tai koulun aluerajoista riippumatta. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan täällä.

UUTUUS: KUNNARILISTAT.FI

Kunnari-lukudiplomin kirjat löytävät jatkossa helposti kunnarilistat.fi-sivustolta. Kirjojen saatavuuden voi rajata esim. halutun kirjaston mukaan, ja myös varaukset on helppo tehdä sillä kirjan tiedoista pääsee suoraan Helmet-sivuile tekemään varauksen. Tätä kannattaa vinkata lukudiplomin suorittajille.