SeniorSurf 8.10.2013

SeniorSurf-päivä kirjastoissa 6.10.2015

Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastot osallistuvat tiistaina 6.10.2015 kansalliseen SeniorSurf-päivään. Kirjastot tarjoavat senioreille monenlaista opastusta tietotekniikan käytössä ympäri vuoden - sekä kirjastossa että toisinaan myös kotona tai laitoksissa. Opastajina toimii kirjastojen henkilökuntaa ja heidän lisäkseen Enter ry:n vertaistuki, toiset seniorit.

Tavoitteena on, että erityisesti SeniorSurf-päivänä ikäihmiset, jotka eivät vielä ole päässeet tutustumaan internetin mahdollisuuksiin, voivat kokeilla sitä mukavalla ja turvallisella tavalla opastajien seurassa.

Jos olet itse seniori, ota yhteyttä omaan kirjastoosi ja kysy, millaisia opastuksia siellä on tarjolla. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Jos olet seniorin läheinen, kannusta häntä mukaan toimintaan. Elämä voi avartua vielä ennalta arvaamattomilla tavoilla, kun seniori oppii hyödyntämään älypuhelimensa tai tablettitietokoneensa eri ominaisuuksia, löytää netistä kiinnostavia sivuja tai pystyy vaikkapa tallentamaan valokuvansa digitaaliseen muotoon. Tai kirjoittamaan muistelmansa sähköiseen muotoon kuvien kera jälkipolville.

Tutustu tästä kirjastojen SeniorSurf-päivän tarjontaan ja löydä itseäsi kiinnostava aihe.

Katso vuoden 2015 SeniorSurf´in teemavideo Kirjastokaistalta. Heimo Hiekkanen, 88 vuotta, kertoo, miten hankki ensimmäisen tietokoneensa 73-vuotiaana ja miten ei enää tulisi toimeen ilman tietotekniikkaa: Osallistu SeniorSurf-päivään

Lisätietoja SeniorSurf-päivästä saat myös Vanhustyön Keskusliiton sivuilta.

Teksti: Marjut Saloniemi