Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastovieraana: Laura Ertimo

Herttoniemen kirjaston vieraana tietokirjailija Laura Ertimo, keskiviikkona 02.02.2022 klo 18-19! Tervetuloa tapaamaan Laura Ertimo Herttoniemen kirjastoon tai seuraamaan striimausta Kirjasto Helsingin Facebook-sivulle. Haastattelu on katsottavissa kahden viikon ajan ensistriimauksen jälkeen.

Laura Ertimo helsinkiläinen maantieteilijä ja tietokirjailija, jonka lapsille ja koko perheelle suunnatut kirjat käsittelevät monipuolisesti ihmisen paikkaa luonnossa. Ertimo tekee yhteistyötä monien suomalaisten kuvittajien kanssa; kuvitusten välittämä tieto, tunnelma ja tarina ovat keskeisessä asemassa kirjoissa. Ilmastonmuutosta ja luontokatoa käsittelevät mm. Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu (kuvitus Mari Ahokoivu), Lumotun Maan kartasto (kuvitus Satu Kontinen) ja Aika matka! Lotta, Kasper ja luontokadon arvoitus (kuvitus Mari Ahokoivu).

Laura on Ertimolle on myönnetty Tietopöllö-palkinto vuonna 2020. Aika matka! oli vuoden 2021 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-finalisti ja voitti joka kolmas vuosi jaettavan Tieto-Lauri-palkinnon tammikuussa 2022. 

Tapahtuma on osa kevään 2022 Helmet-kirjastojen Ilmastovieraat-kiertuetta, jonka aikana keskustelemme kirjailijoiden ja aktivistien kanssa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla.  

Voimaa kirjallisuudesta 

Ilmastokriisistä, luontokadosta ja ekologisesta elämäntavasta julkaistaan yhä enemmän uusia kirjoja. Tieto lisää ymmärrystämme ja toimintakykyämme, ja kaunokirjallisuuden avulla voimme kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia ja käsitellä ekokriisiin liittyviä tunteita ja ajatuksia.  

Useaan Helsingin kaupunginkirjastoon on perustettu ekohyllyt, joihin on koottu lainattavaksi laajasti erilaista ympäristöä ja ilmastoa käsittelevää kirjallisuutta, niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta. Lisäksi Toivon kirjahyllyyn on koottu huolellisesti valikoituja teoksia, joissa toivo ja toiminta yhdistyvät. 

16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta edellytetään koronapassi kaikissa kaupunginkirjaston yleisötilaisuuksissa.

#ilmastovieraat #ekokirjasto  

Herttoniemen kirjasto

2.2.2022 klo 18.00 - 18.45

Viimeksi päivitetty 31.1.2022