yleisö

Järjestä tapahtuma kirjastossa!

Herttoniemen kirjastossa voi järjestää näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia puhetilaisuuksista musiikkikonsertteihin. Tarjoamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme avoimen, maksuttoman ja mutkattoman tapahtumatilan Kettutiellä, Herttoniemitalossa. Tila ja tarvitsemasi henkilökohtainen opastus ovat maksuttomia.

Tapahtumatila

Kirjastotila on yhteensä noin 700 m². Tapahtumatila sijaitsee kirjaston perällä erillisessä huoneessa ja on kooltaan noin 40 m². Tila on muokattavissa tilaisuuden luonteen mukaan. Tilaan saa istumapaikkoja n. 30 hengelle. Tilasta löytyvä tekniikka: videotykki, valkokangas, cd-soitin, kaiuttimet, vahvistin ja Playstation 3- pelikonsoli.

Tapahtumia voi järjestää myös avoimessa kirjastotilassa. Tapahtumista tulee aina sopia henkilökunnan kanssa.

Näyttelytila ja -tarvikkeet

Näyttelyalueen seinän pinta-ala on noin 20 m². (korkeus 3 metriä ja leveys 7 metriä, maalattu valkoiseksi) Seinässä on kiinteä ripustusjärjestelmä, suoraan seinään ei voi kiinnittää.
Muun kuin näyttelyalueen seinän käytöstä pitää sopia erikseen.

Näyttelyn tai tapahtuman sopiminen

Tapahtumia voi järjestää pääosin kirjaston aukioloaikoina. Kaikki tapahtumat ja näyttelyt sovitaan kirjaston henkilökunnan kanssa. Ensimmäinen yhteydenotto kirjastoon sähköpostitse osoitteeseen: herttoniemen_kirjasto@hel.fi.
Viestiin on hyvä laittaa mm. seuraavat asiat:

• Tapahtuman/näyttelyn toivottu ajankohta (päivä, kellonaika ja arvioitu kesto) Näyttelyajanjaksot ovat pääsääntöisesti kaksi viikkoa – yksi kuukausi.
• Tapahtuman/näyttelyn kuvailu (esim. akustinen konsertti, valokuvanäyttely)
• Tiedottamiseen liittyvät asiat
• Mahdolliseen tarjoiluun liittyvät asiat

Näyttelyistä täytetään lisäksi hakemus näyttelyn järjestämiseksi. Lomakkeen voi tulostaa alla olevasta linkistä. Lomake tuodaan kirjastoon ja sen allekirjoittavat näyttelynjärjestäjä sekä kirjaston edustaja.
Lisätietoja puhelimitse numerosta 09 31085080 ja sähköpostitse herttoniemen_kirjasto@hel.fi.

Näyttelytilahakemus

 Tiedotus ja markkinointi

Kirjasto tiedottaa tapahtumistaan mm. Herttoniemen kirjaston Helmet- verkkosivulla, Facebookissa sekä muiden medioiden tapahtumakalentereissa.Tapahtumista ja näyttelyistä tiedotetaan myös kirjastotilassa.

Kirjasto tarvitsee tapahtumamarkkinointiin järjestäjältä seuraavat tiedot:

• Lyhyehkö esittelyteksti tapahtuman tai näyttelyn sisällöstä

• Ainakin yksi kuva näyttelyaineistosta, esiintyjästä, yhdistyksen logosta tms. Kuvan resoluutio tulee olla vähintään 96 dpi. Kuvan tulee olla mielellään vaakakuva jpeg -muodossa.


• Linkkejä mahdollisille koti-, Facebook yms. sivuille.

Tapahtumatiedot tulee toimittaa kirjastolle viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa!

Kirjasto auttaa tarvittaessa tapahtuman tai näyttelyn tiedottamiseen liittyvissä asioissa.

Tarjoilu kirjastossa 

Järjestäjä vastaa mahdollisesta tarjoilusta ja niiden kustannuksista.

Kirjastolla on lainattavissa termoskannuja kahville ja teelle. Henkilökunnan kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi sekä mikro ovat käytettävissä. Tarjoilu- ym. astiat pitää järjestäjän tuoda itse.

Kirjaston tiloissa ei saa tarjota alkoholia. Kaikista tarjoiluun liittyvistä asioista on hyvä sopia kirjaston kanssa etukäteen.

Turvallisuus 

Kirjaston tilaisuuksissa ei yleensä käytetä järjestyksenvalvojia. Turvallisuusasioista on hyvä neuvotella kirjaston kanssa, jos tilaisuuden luonne sitä vaatii. Helsingin kaupunki ei vastaa kadonneista vaatteista tai muista tavaroista. Kirjaston tiloissa ei saa tehdä omia sähkökytkentöjä.

Siivous

Tapahtumanjärjestäjä on vastuussa omien jälkien siivoamisesta tapahtuman jälkeen. Esimerkiksi kalusteet tulee laittaa takaisin paikoilleen.

Vahingonkorvausvastuu 

Vahingonkorvauslain mukaan vahingon aiheuttaja vastaa aiheuttamastaan vahingosta kirjaston tiloissa. Kirjasto ei vastaa näyttelyaineistosta. Helsingin kaupunginkirjaston näyttelytoiminnan periaatteet löytyvät näyttelyhakemuksesta.

Sijainti ja liikenneyhteydet 

Herttoniemitalo, Kettutie 8, 00800 Helsinki

Kartta, kulkuyhteydet, aukioloajat:

http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Herttoniemen_kirjasto

Tärkeitä yhteystietoja 

Postiosoite: Herttoniemen kirjasto, PL 4280, 00099 Helsingin kaupunki

sähköposti: herttoniemen_kirjasto@hel.fi

puhelin: 09 310 85080