Kirjastossa voit tulostaa, ottaa kopioita tai skannata tiedostoja

Kirjastossa voit tulostaa omatoimisesti ja ennen kaikkea tietoturvallisesti! 

Voit tulostaa maksutta viisi sivua aina kolmen kuukauden välein. Sen jälkeen tulosteet maksavat 0,40 € / kpl. Lisätulosteita varten voit ladata saldoa kirjaston asiakaspalvelutiskillä.  

Hinnasto 

 • Tulosteet: 0,40 € / sivu (kaksipuoleinen tuloste 0,80 €) 
 • Kopiot: 0,40 € / sivu (kaksipuoleinen kopio 0,80 €) 
 • Mustavalkoiset ja värilliset tulosteet ja kopiot ovat samanhintaisia. Samoin A4 ja A3 -kokoiset tulosteet ja kopiot. 
 • Tiedostojen skannaus omaan sähköpostiin tai muistitikulle on ilmaista. 

Tulostaminen kirjaston asiakastietokoneelta 

 1. Kirjaudu sisään asiakastietokoneelle joko kirjastokortillasi tai puhelinnumerollasi (SMS). 
 2. Lähetä haluamasi tiedostot tulostimelle eli paina tulosta / print! Valitse myös tulosteen väri ja että tulostetaanko paperin molemmille puolille. Paina OK. 
 3. Kirjaudu tulostimelle sisään samoilla tunnuksilla kuin äsken asiakastietokoneelle. 
 4. Tulosta haluamasi tiedostot. 

Tulostaminen omalta laitteelta  

Voit lähettää haluamasi tulosteet kirjaston tulostusjonoon vaikka etukäteen kotoa käsin, tai kirjastossa omalta mobiililaitteeltasi. Tulosteiden on oltava joko PDF- tai kuvatiedostoja (png, jpeg, bmp, tiff). Sinulla on lähettämisen jälkeen 24 tuntia aikaa noutaa tuloste mistä tahansa palvelussa mukana olevasta Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteestä.

Jos sinulla on kirjastokortti, toimi näin:

 1. Jos käytät palvelua ensimmäistä kertaa, aktivoi palvelu kirjautumalla kirjastokorttisi numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla joko kirjaston tulostimelle, asiakastietokoneelle tai tulostuspalveluun osoitteessa print.lib.hel.fi. Kirjautuminen johonkin näistä vaihtoehdoista vaaditaan ensimmäisellä käyttökerralla. Ensimmäisen kerran jälkeen tätä vaihetta ei tarvitse enää tehdä.
 2. Lähetä PDF- tai kuvatiedostoja (png, jpeg, bmp, tiff) sähköpostitse osoitteeseen print.helkir@gmail.com. Käytä lähettämiseen sitä sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut kirjastokorttisi tietoihin. Voit tarkistaa sähköpostiosoitteesi tai vaihtaa sen kirjautumalla omiin tietoihisi osoitteessa Helmet.fi.
 3. Saat vahvistusviestin tulosteen saapumisesta tulostusjonoon.
 4. Sinulla on 24 tuntia aikaa noutaa tuloste. Saat oman tulosteesi kirjautumalla kirjaston tulostimelle kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla.

Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, toimi näin:

 1. Rekisteröidy osoitteessa print.lib.hel.fi → Uusi käyttäjä.
 2. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin.
 3. Vahvista sähköpostiosoitteesi vahvistusviestin linkistä. Käytä vahvistukseen luomaasi käyttäjätunnusta ja salasanaa.
 4. Lähetä PDF- tai kuvatiedostoja (png, jpeg, bmp, tiff) sähköpostitse osoitteeseen print.helkir@gmail.com. Saat vahvistusviestin tulosteen saapumisesta tulostusjonoon.
 5. Sinulla on 24 tuntia aikaa noutaa tuloste. Saat oman tulosteesi kirjautumalla kirjaston tulostimelle käyttäjänimelläsi ja salasanallasi.
 6. Voit tulostaa maksutta 5 sivua aina kolmen kuukauden välein. Sen jälkeen tulosteet maksavat 0,40 € / kpl. Lisätulosteita varten voit ladata saldoa kirjaston asiakaspalvelutiskillä.