H o L stor

Hiekkaharjun kirjasto suursiivottiin ennen uutta alkavaa lukuvuotta

Menneen lukuvuoden 2018-19 jälkeen oli viime viikolla suursiivouksen ja vanhojen, rikkinäisten kirjojen poistojen aika Hiekkaharjun kirjastossa. Tämän teki innolla ja tehokkaasti Hiekkaharjun palveluesimies Lisbet Muurinen, kirjastonhoitaja Charlotta Panzera sekä kesätöntekijä Hilla Pietilä.

Hiekkaharjun kirjastolla on Vantaan kaupunginkirjaston suurin ruotsinkielinen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kokoelma, mutta kirjastoon on myös viimeisen viiden vuoden aikana kerääntynyt aika lailla vanhaa kirjallisuutta, sellaista joka on jo aika heittää tai mieluiten lahjoittaa eteenpäin kiinnostuneille. Vanha kirjallisuus voi tuntua erittäin arvokkaalta ja herättää voimakkaita tunteita sen lukijalle. Monta klassikkoa sai pidellä käsissään hetken aikaa ja harkita oliko todellakin jo aika luopua kirjasta vai ei.

Ruotsinkielinen kokoelma Hiekkaharjussa on todellakin ollut suuri, mutta koska koko ajan myös julkaistaan suuria määriä uutta lasten- ja nuortenkirjallisuutta, myös ruotsin kielellä, niin on myös tehtävä tilaa sitä varten ja vanhasta on luovuttava. Nyt kirjaston kokoelma on käyty läpi, se on siivottu ja sen lisäksi uusittu parhaalla mahdollisella tavalla: uusi järjestys, uusia tarvikkeita sekä suunnitelmia myös pitää tämä järjestys jatkossa, kun lukuvuosi saatetaan alkuun ja kirjasto taas avaa ovensa koulujen oppilaille sekä yleisesti asiakkaille.

Hiekkaharjun kirjaston henkilökunta haluaa sydämellisesti kiittää kaikkia asiakkaitamme kuluneen lukuvuoden aikana. Tämä tarkoittaa sekä kaikkia oppilaita ja pikkulapsia sekä kaikkia muita asiakkaita, jotka ovat pistäytyneet kirjastossa aina kun olemme olleet auki. Mutta haluamme myös paljon kiittää reipasta kesätyöntekijäämme Hillaa hänen suuresta avusta ja tehokkuudesta kuluneen viikon aikana. Ilman häntä siivous ei koskaan olisi tapahtunut niin nopeasti ja hienosti kuin nyt ja hyvä mieli säilytettiin loppuun asti.

Tervetuloa taas pistäytymään uuteen, järjesteltyyn kirjastoon Urheilutiellä Vantaalla tiistaina 13.8 alkaen.

Teksti: Charlotta Panzera
Kuva: Lisbet Muurinen