Kirjoja hyllyssä

Vantaan kirjastojen palvelut kesällä

Vantaan kirjastot avaavat palveluitaan asteittain 1.6.2020 alkaen. Pääset kirjastotilaan lainaamaan ja selaamaan aineistoja, mutta osa kirjastojen oleskelu, - työskentely- ja leikkialueista on toistaiseksi pois käytöstä. Toistaiseksi kirjastoja voi käyttää vain, kun henkilökunta on paikalla, omatoimikäyttöä ei ole.

Varattavat tilat, neuvotteluhuoneet ja lukusalit eivät pääsääntöisesti ole käytössä. Palvelutiskit avataan, mutta asiointiin suositellaan edelleen itsepalvelua ja automaattien käyttöä.

Pöytätietokoneita ja tulostimia voi käyttää rajoitetusti pikaiseen asiointiin, mutta henkilökunta ei anna lähikontaktia vaativaa digineuvontaa asiakaskoneilla. Hygieniasyistä kirjastojen kannettavat asiakastietokoneet ja -tabletit eivät ole käytössä. Turvavälien takaamiseksi käytössä olevien asiakaskoneiden sekä lehtisalien istumapaikkojen määrää on väliaikaisesti harvennettu. Tarvittaessa henkilökunta voi rajata myös kirjastojen tiloissa olevien asiakkaiden määrää. 

Kirjastot tuottavat myös kesällä erilaisia etätapahtumia.

Aukioloajat kesällä 2020

Kesän aukioloajat ovat voimassa 1.6.-9.8.2020. Toistaiseksi kirjastoja voi käyttää vain, kun henkilökunta on paikalla, omatoimikäyttöä ei ole.

Pääsääntöisesti kirjastot ovat avoinna kesällä ma-to klo 9-20 ja pe klo 9-16. Tikkurilan ja Myyrmäen kirjastot ovat avoinna myös lauantaisin klo 9-16. Lumon kirjasto on avoinna lauantaisin vain kesäkuussa klo 9-16.

Heinäkuussa ovat avoinna Tikkurilan, Myyrmäen, Hakunilan ja Koivukylän kirjastot.

Lumon, Martinlaakson ja Pointin kirjastot ovat suljettuina 29.6.-2.8.

Pähkinärinteen kirjasto on avoinna 1.-18.6. keskiviikkoisin klo 14-20:30, ja suljettu 19.6.-2.8.

Hiekkaharjun kirjasto on suljettu 1.6.-12.8.

Remontissa oleva Länsimäen kirjasto avautuu 3.8.

Kirjastoautot eivät liikennöi 1.6.-2.8. 

Kirjastojen kesäsulkemiset ovat osa koronan talousvaikutuksista johtuvaa Vantaan kaupungin säästöohjelmaa. 

Varaukset kesäsulkemisen aikana

Voit vaihtaa varauksesi noutopaikan tai lukita varauksesi sulkuajan yli, jos ne ovat vielä avoimia. Uusia varauksia ei saavu suljettaviin kirjastoihin 16.6.-2.8. välisenä aikana. Varaukset alkavat saapua normaalisti kirjastoihin 3.8. alkaen. 

Kirjastojen varaushyllyissä jo noudettavina olleita varauksia ei siirretä kesäsulkemisen ajaksi muihin kirjastoihin. Jos varaushyllyyn ehtii päästä varauksia, joilla on ylipitkä sulkujakson yli jatkuva noutoaika, ne jäävät odottamaan kirjaston aukeamista elokuussa. Yksittäisten matkalla olevien teosten sijaintia ei voi selvittää eikä niiden noutopaikkaa muuttaa.

Voit muuttaa tai lukita avoinna olevia varauksia kirjautumalla omiin tietoihisi Helmet.fi:ssä. Taskukirjastossa ei enää varauksen teon jälkeen voi vaihtaa noutopaikkaa eikä lukita varausta. Lukitut varaukset etenevät varausjonossa vasta, kun lukitus poistetaan. Muistathan myös avata lukituksen kesäajan jälkeen. Kirjastojen henkilökunta auttaa varausten muuttamisessa.

Ohje varausten muuttamiseen ja lukitsemiseen.

Lainojen eräpäivät kesäsulkemisen aikana

Pääsääntöisesti heinäkuussa suljettuina olevien kirjastojen lainoihin tulee automaattisesti pidennetty eräpäivä sulkuajan yli. Kirjastojärjestelmästä johtuvista syistä pidennettyä eräpäivää ei kuitenkaan saada Helsingin ja Kauniaisten omistamaan aineistoon.

Sinun kannattaa tarkistaa lainojesi eräpäivät kirjautumalla omiin tietoihisi Helmet.fi:ssä, jotta voit tarvittaessa uusia ne. Uusiminen onnistuu myös puhelimitse kirjaston asiakaspalvelussa. Voit palauttaa lainat mihin tahansa Helmet-kirjastoon.

Auta meitä ehkäisemään viruksen leviämistä

Koronatartuntojen ehkäisemiseksi toivomme asiakkaidemme noudattavan seuraavia ohjeita asioidessaan kirjastossa: 

  • Huolehdi käsihygieniasta   
  • Pidä vähintään 2 metrin etäisyys kanssaihmisiin  
  • Yski ja aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.  
  • Ethän asioi sairaana 
  • Asioithan mahdollisimman nopeasti 

Kuva: Dani Rönnqvist/ Vantaan kaupunginkirjasto