Tapahtumien järjestäminen

Tuo tapahtumasi kirjastoon!

Tiesitkö, että voit järjestää tapahtuman Ison Omenan kirjastossa?

Varauslomake löytyyy täältä , mutta luethan ensin alta lisää tapahtuman järjestämisestä, kiitos!

Tilaisuuksien tulee olla kaikille avoimia pääsymaksuttomia tapahtumia. Etusijalla ovat toiminnalliset ja yhteisölliset tapahtumat. Kerro rohkeasti oma tapahtumaideasi!

Tiloja voi varata erilaisiin luentoihin ja muihin tapahtumiin. Stage on avoin tapahtumapaikka keskellä kirjastoa (Palvelutoria). Lisäksi kirjastosta löytyy Paja ja palvelutorilta löytyy kokoustiloja.

Tilan varaukset tulee tehdä viimeistään kuuden (6) viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa. Näin saamme tarvittaessa varmistettua tekniikkataitoisen työntekijän paikallaolon. Varatessa tulee kertoa tapahtuman nimi, tapahtuman sisältö, ajankohta, esiintyjät ja yhteyshenkilön/-henkilöiden tiedot. Tekniset tarpeet on sovittava varausvaiheessa. Täytäthän siis varauslomakkeen yllä olevasta linkistä!

Kirjastolain mukaan kaikkien tapahtumien tulee olla avoimia, syrjintävapaita ja pääsymaksuttomia. Poliittiset tilaisuudet ovat mahdollisia, henkilökohtainen ehdokasmainostaminen tilassa ja tapahtumassa on kiellettyä. Huomioittehan, että kaikki kaupallinen toiminta ja yritysmyynti ovat kiellettyjä. Kirjasto voi kieltäytyä tarjoamasta tiloja harkintansa mukaan.

Ison Omenan kirjaston & Palvelutorin tapahtumatilat

Kirjastossa on käytössä Espoon kaupungin langaton asiakasverkko, Espoo asiakas. Kannettavan tietokoneen voit lainata aulan läppärikaapista. Stagella on käytettävissä stagen oma läppäri.

Aulatilat: sovittava Palvelutorin kanssa isoomena.palvelutori@espoo.fi

Kokoustilat asiakas varaa lähtökohtaisesti itse Varaamo-palvelun kautta https://varaamo.espoo.fi. Lisätiedot isoomena.palvelutori@espoo.fi

Paja on avoin työskentelytila, jossa voit järjestää kaikille avoimia maksuttomia työpajoja. Etusijalla ovat kestävää kehitystä tukevat tapahtumat. Kerro ideasi kirjasto.omena@espoo.fi

Lisätietoja: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Ison_Omenan_kirjasto/Ison_Omenan_omat/Ompun_Paja(99291)

Stagen varauskyselyt kirjasto.omena@espoo.fi  TAI https://link.webropolsurveys.com/S/542C0146ACC17DEB

Lisätietoja stagesta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Ison_Omenan_kirjasto/Ison_Omenan_omat/Ompun_Stage(171324)

Palvelutorin tapahtumanjärjestäjän ohjeet: 

https://www.espoo.fi/fi/espoon-kaupunki/palvelutorit/ohjeet-ison-omenan-palvelutorin-tapahtumiin

Tapahtumien mainostaminen:

Kun tila on varattu, muista markkinoida tapahtumaasi. Mainosta tapahtumaa omissa verkostoissasi ja sosiaalisessa mediassa.

Voit myös ehdottaa tapahtumaasi lehtien menokoneisiin.
 Helsingin sanomien menokone: https://menovinkki.hs.fi/evi/event/create/
 Etelä-Suomen median menoinfo: http://ilmoitatapahtuma.menoinfo.fi/form/esm

Lisäksi kirjasto mainostaa avoimia maksuttomia tapahtumia kirjaston nettisivuilla ja digitaalisilla näytöillä harkintansa mukaan. Mainontaa varten tarvitsemme korkealaatuisen valokuvan ja lyhyen esittelytekstin. Voit myös toimittaa meille tapahtumajulisteen, jonka laitamme esiin kirjastotilassa (sillä varauksella, että tilaa löytyy). 

Tarjoilu

Tilaisuuksiin voi tilata tarjoilua Ison Omenan kauppakeskuksen kahviloista https://www.isoomena.fi/restaurants/. Tilaisuuksiin voi tuoda myös omia tarjottavia. Keittiötiloja emme valitettavasti pysty tarjoamaan käyttöön.

Ison Omenan kirjaston tapahtumiin voit tutustua täältä

https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Ison_Omenan_kirjasto/Tapahtumat

Kirjaston varattavien tilojen yleiset käyttösäännöt

1. Varattu tila kalusteineen on varaajan käytettävissä sovittuna aikana. Mahdollisten alkuvalmistelujen ja loppusiivouksen tulee sisältyä varattuun aikaan. Seuraavan varaajan tulee päästä aloittamaan, kun hänen oma varauksensa alkaa.

2. Kirjastossa ei voi järjestää tilaisuuksia, joista otetaan pääsy- tai osallistumismaksu (koskien myös materiaalikuluja).

3. Varaaja on korvausvelvollinen, mikäli tilan käyttäjät aiheuttavat vahinkoa kiinteistölle tai irtaimistolle. Vahingoista on ilmoitettava välittömästi kirjaston henkilökunnalle.

4. Tilaisuuden sisältö tai luonne ei voi olla ristiriidassa Suomen lain kanssa tai hyvän tavan vastainen.

5. Kirjastolla on tarvittaessa ja harkintansa mukaan oikeus evätä varaajan pääsy varattavaan tilaan tai keskeyttää tilaisuus.

6. Tilan käyttäjän on huolehdittava siitä, että tila jää tapahtuman jälkeen siistiin kuntoon!