Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Suuntana sukupuutto

Ilmastonmuutos: Suuntana sukupuutto (ja mitä tehdä sille)

Planeettamme on ekologisessa kriisissä. Kuudes sukupuuttoaalto on käynnissä. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että arvaamattoman ilmastokatastrofin aikakausi on jo alkanut. Kyseessä on ennennäkemätön globaali hätätilanne. Kaikki, mitä rakastamme, on suuressa vaarassa.

Kansainvälinen hallitustenvälinen ilmastopaneeli, IPCC, kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1990. Sen jälkeen hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet 65 %:lla. Ilmasto jatkaa lämpenemistään. Havaitsemme ilmastokatastrofin merkkejä: tappavia metsäpaloja, tuhoisia hirmumyrskyjä, ennennäkemättömiä lämpöaaltoja ja äärimmäistä kuivuutta. Edessämme on vielä pahempaa.

Tuoreet IPCC- ja IPBES-raportit osoittavat, että nykyinen suuntamme on katastrofaalinen. Johtavat tiedejulkaisut puhuvat nyt avoimesti ilmastonmuutoksesta “uhkana olemassaolomme jatkumiselle”.

Mihin planeettamme on matkalla, jos emme toimi heti? Tarjoamme tietoa tilanteesta ja ilmastoahdistuspsykologian valossa ratkaisuja, jotka pohjaavat kansanliikkeiden tutkimukseen.

Sukupuuttopuhe on inspiroinut jo tuhansia ympäri maailmaa aktivoitumaan ilmastotoimintaan. Tule kuulemaan puhe, jota et unohda! Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoa, maksa mitään tai sido mihinkään. Vaarana on ainoastaan voimaantuminen.

Keskustelemassa Leon Mercier ja Elina Kauppila.

Ison Omenan kirjasto

3.10.2019 klo 17:00 - 19:00

Stage

Viimeksi päivitetty 30.9.2019