Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Saatana - luentosarja paholaisen historiasta ja mielikuvista

Kuinka käärme luikerteli paratiisimyytteihin? Millä asein patristisen ajan kirkko kävi paholaisen vastaiseen sotaan? Riivasiko keskiajan Eurooppaa suoranainen saatanallinen salaliitto? Hallitseeko maatamme viikonloppuisin itse viinapiru? Entä paljonko kustantaa sielunsa myyminen vihtahousulle?

Kolmiosainen luentosarjamme selvittää, mistä sielunvihollisen uskomusolennossa on kyse. Uskontohistorian ja psykologian näkökulmista avataan vanhaan kehnoon keskittyneitä varhaisia myyttejä, uskomuksia, rituaaleja ja oppeja asettamalla ne oman aikansa viitekehykseen. Ymmärtämiseen pyrkivä luentosarjamme on tunnustukseton, matalakynnyksinen ja suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Tervetuloa Ison Omenan Palvelutorille klo 18-20, torstaisin 31.1., 14.2. ja 28.2.

Luentokerrat

31.1. Paholaisen synty ja varhaishistoria

14.2. Keskiajan Saatanasta romantiikan Luciferiin

28.2. Moderni Perkele - mielessä ja kulttuurissaHenri Hiljander on espoolainen erikoiskirjastovirkailija ja intomielinen, palkittu myyttirunoilija sekä synkkä esteetikko, jonka erityisalaa ovat kirjavinkkaukset, kouluyhteistyö sekä lapsi- ja nuorisotyö. 

Markus Mononen on uskontotieteilijä, teologian maisteri ja sosiaalipsykologi, joka työskentelee tutkimusavustajana pohjoisen kansanuskon parissa ja projekteissa mielenterveysalalla. Uskontohistoriallinen väitöskirja saamelaisista noitarummuista valmistuu työn sarassa Helsingissä.

Stage (Ison Omenan kirjasto)

28.2.2019 klo 18.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 17.1.2019