Ihminen ottaa valokuvaa auringonlaskusta merenrannalla, parkkeerattu pyörä kuvassa etualalla

Kestävä Itä – ympäristöaiheinen tapahtumakiertue Itä-Helsingin kirjastoissa

Ympäristöaiheita käsittelevä Kestävä Itä – tapahtumakiertue saapuu Itä-Helsingin kirjastoihin loka- ja marraskuussa. Ajankohtaista ympäristöteemaa tarkastellaan kiertueella monista eri näkökulmista. Itä-Helsingille on ominaista upea meriluonto, joten Itämeren tilaa ja sen suojelua käsitellään useammassa tapahtumassa. Tarjolla on myös vinkkejä arjen ympäristötekoihin aina mobiililaitteiden kierrätyksestä kestävän vaatekaapin kokoamiseen sekä biojätteiden kompostoimiseen bokashi-menetelmällä. Tervetuloa kuuntelemaan ja oppimaan lisää kestävästä elämäntavasta!

Kestävä Itä -tapahtumat

to 15.10. klo 15–16.30 Laajasalon kirjasto  
Yleisötilaisuus merensuojelusta 
Miksi rantojen ja meren roskaantuminen on ongelma ja mitä kaupunki tekee roskaantumisen hallitsemiseksi? Miten Itämerihaasteen nopeat kokeilut liittyvät tähän? Mitä sinä voit tehdä? Tutustu myös Art from trash -konseptiin ja osallistu kirjoitustyöpajaan! Vieraina Itämerihaasteen koordinaattori Lotta Ruokanen, kaupungin vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela, ympäristötaiteilija Kristiina Tuura ja Satakolkyt-hankeassistentti Heini Muukkonen

ti 20.10. klo 10–11 Roihuvuoren kirjasto
Vieraana tietokirjailija Laura Ertimo
Maantieteilijä ja tietokirjailija Laura Ertimo kertoo teoksistaan Vesi – kirja maailman tärkeimmästä aineesta ja Ihme ilmat! : miksi ilmasto muuttuu.  

to 29.10 klo 9.30 Kontulan kirjasto
Ympäristöaiheinen satutuokio

to 29.10. klo 11–18  Kontulan kirjasto 
Kontulan kirjaston ja Tree Amigosin kierrätystempaus
Kierrätä vanhat mobiililaitteesi vastuullisesti ja turvallisesti! Jokaista kierrätettyä älypuhelinta vasten Tree Amigos istuttaa yhden puun. Tree Amigosin henkilökunta on kirjastossa paikalla koko tapahtuman ajan, kierrätyspisteeseen voit tuoda puhelimet/älypuhelimet, tabletit, laturit ja kuulokkeet.

ke 11.11. klo 18–19 Vuosaaren kirjasto    
Luento bokashi-kompostoinnista
Samaan aikaan lapsille on askartelua kierrätysmateriaalista. 

to 19.11. klo 18–19.30 Itäkeskuksen kirjasto  
Kestävä vaatekaappi: kirjailijavieraana Rinna Saramäki
Rinna Saramäki kertoo, kuinka tunnistaa ekologinen, eettisesti kestävä vaate. Tapahtumaa voi seurata striimattuna Itäkeskuksen kirjaston facebookissa.  

ke 25.11. klo 15–16.30 Herttoniemen kirjasto
Yleisötilaisuus merensuojelusta
Miksi rantojen ja meren roskaantuinen on ongelma? Mitä kaupunki tekee roskaantumisen hallitsemiseksi? Miten Itämerihaasteen nopeat kokeilut liittyvät tähän? Mitä sinä voit tehdä? Vieraana Itämerihaasteen koordinaattori Lotta Ruokanen ja asiantuntijoita.

Kaikissa tilaisuuksissa järjestetään aiheeseen liittyvä kirjanäyttely. 

Kuva: Jussi Hellsten