Koronatodistusten tulostuspisteet Helsingissä

Koronatodistusten eli koronapassien tulostuspisteet sijaitsevat tällä hetkellä keskustakirjasto Oodissa sekä kulttuurikeskus Stoassa. Tulostuspalvelu on Helsingissä tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa.

Tiistaista 21.12. alkaen Helsingin rokotuspisteillä ei voi enää asioida koronatodistuksiin liittyvissä asioissa. Todistuksia ei myöskään saa terveysasemilta.

”Haluamme kaikin mahdollisin tavoin nopeuttaa helsinkiläisten koronarokotuksia. Tämän vuoksi siirrämme koronatodistuksiin liittyvän asioinnin kirjastoihin. Rokotuspisteillä on käynyt päivittäin satoja asiakkaita koronatodistuksiin liittyen”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.  

”Keskitymme rokotuspisteillä jatkossa vain rokotuksiin”, Lukkarinen jatkaa.

Koronatodistusten tulostuspisteet Oodissa ja Stoassa

Keskustakirjasto Oodin sekä kulttuurikeskus Stoan tulostuspalvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa. Korjatut todistukset saattavat näkyä Omakannassa viiveellä.

Ulkomailla annetuista rokotuksista ei kuitenkaan ole tällä hetkellä vielä mahdollisuutta Helsingissä tulostaa EU-koronatodistuksia.

Tulostuspisteet ovat auki maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8–16 sekä tiistaisin klo 10–18.

Tulostuspisteet sijaitsevat keskustakirjasto Oodissa (Töölönlahdenkatu 4) sekä kulttuurikeskus Stoassa (Turunlinnantie 1).

Pisteellä asioivilla pitää olla mukanaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Samoin henkilön, esimerkiksi lapsen, jonka todistuksesta on kysymys, on oltava mukana.

Koronatodistuksen voi käydä tulostamassa lähikirjastossa

Jos asiakkaalla on verkkopankkitunnukset ja tiedot ovat Omakannassa oikein, hän voi käydä tulostamassa paperisen koronatodistuksen omatoimisesti missä tahansa Helsingin kirjastoista. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta auttaa tulostamisessa.

Koronatodistus osoitteesta omakanta.fi

Koronatodistus löytyy Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi. Omakantaan pääsee kirjautumaan pankkitunnuksilla (suomi.fi-tunnistus). Tiedot siirtyvät esimerkiksi rokotuksen jälkeen Omakanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

Sähköinen todistus omassa puhelimessa on riittävä kaikissa niissä palveluissa, esimerkiksi ravintoloissa ja liikuntapaikoissa, joissa koronapassia kysytään.

Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksista, todistus koronatestituloksesta, todistus sairastetusta covid19-taudista.

Ohjeet koronatodistuksen lataamiseen (Omakanta).

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Juttua korjattu 27.12. Itäkeskuksen kirjaston sijasta tulostuspiste on kulttuurikeskus Stoassa. Juttuun on lisätty 28.12. tulostuspisteiden tämän viikon aukioloajat.
Juttuun on lisätty 14.1. vuoden 2022 aukioloajat.
Juttua on korjattu 21.3. Kannelmäen ja Malmin tulostuspisteet on suljettu.