Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Intellego Vim! - Kokeile roolipelaamista

Tervetuloa kokeilemaan roolipelaamista Itäkeskuksen kirjastoon! 

Luvassa aloittelijallekin sopiva yhden illan tarina, jota johtaa Heikki Marjomaa Helsingin kaupunginkirjastosta. Alkuun varataan hetki aikaa tutustumiseen ja roolipelaamisen esittelyyn. 

Peli soveltuu niin nuorille kuin aikuisillekin, ja pelikieli on suomi. Peli järjestetään kirjaston sisääntulokerroksen Ruusu-huoneessa.

Tapahtuman ilmoittautuminen on päättynyt. Voit tulla myös ilmoittautumatta; peliin mahtuu maksimissaan kuusi pelaajaa. Parittoman pelaajamäärän sattuessa kirjastolainen osallistuu peliin. 
   

Intellego Vim! : Taikuuden palautus

Magian opintonne ovat loppusuoralla. Olette juuri suorittaneet viimeisen opintoihin liittyvän osion, sekluusion, jossa maagikko ja hänen vartijansa eristäytyvät kokonaiseksi vuodeksi harjoittelemaan ja opiskelemaan taikuutta sekä maagikon suojelemista. Teistä onkin muodostunut varsin näppäriä parivaljakoita. Jokaiselle valmistuvalle maagille valmistuu siis samaan aikaan kumppaniksi vartija, joka on eräänlainen kumppani tämän tulevilla poluilla. Vartijoiksi pyrkivätkin usein magian heräämisen kokeneiden maagikkojen kumppanit, vanhemmat tai sisarukset. Vartijoilla ei ole herkkyyttä magiaan, vaan he ovat harjoitelleet monipuolisesti käytännöllisiä taitoja tulevaisuuden varalle.

Nyt teidät, valmistuvat maagikot ja heidän vartijansa on kuitenkin kutsuttu velhojen neuvoston eteen. Miksi ihmeessä tuo maagisen maailman ylin ja arvovaltainen istuin haluaa tavata teitä, valmistuvia opiskelijoita? Kuulostaa oudolle ja hieman huolestuttavalle. Tule siis mukaan roolipelaamaan ja ota selvää! Mukaan mahtuu kerralla 2, 4 tai 6 pelaajaa. Tuo kaverisikin!

Skenaario on kolmen tunnin fantasiateemainen roolipeliseikkailu joka soveltuu hyvin roolipelaamisen kokeiluun. Käytössä on Lasers & Feelings-nimisestä roolipelistä muokattu Mage & Mundane-säännöstö joka on todella kevyt pelata ja helppo ymmärtää.  

Roolipelitarinan on kirjoittanut Heikki Marjomaa.
    

Maaginen viikko 13.-19.3.2023

Tapahtuma on osa Helmet-kirjastojen yhteistä Maagista viikkoa 13.-19.3.2023, jonka aikana kirjastoissa on luvassa monenlaista fantasian maailmoista versovaa ohjelmaa kaiken ikäisille. 

Itäkeskuksen kirjastossa järjestetään lisäksi keskiviikkona 15.3. klo 16-19 Maaginen ilta, jolloin luvassa on ohjelmaa lapsille ja aikuisille: Maaginen ilta Itäkeskuksen kirjastossa | Helmet 

Itäkeskuksen kirjasto

13.3.2023 klo 16.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 10.3.2023