Rivien välistä -vinkkaustapahtuma 7.luokille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma järjestetään jälleen syksyllä 2022. Tällä kertaa tapahtuma kutsuu kaikki helsinkiläiset 7.luokat  lukemisen ja kirjavinkkien pariin jo heti syyslukukauden alkupuolella.

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma tarkoittaa neljän viikon jaksolle sijoittuvaa tapahtumasarjaa, josta jokainen luokka voi valita heille parhaiten sopivan yksittäisen tapahtuman. Yksittäinen vinkkaustapahtuma sisältää noin tunnin mittaisen teatteria ja median keinoja hyödyntävän kirjavinkkausesityksen sekä kirjoihin ja esitykseen liittyvää osallistavaa toimintaa. Lisäksi tapahtumassa tutustutaan lähemmin vinkattuihin kirjoihin ja kirjoja voi ja myös kannattaa lainata suoraan tapahtumassa! Yhden tapahtuman kesto on 90 minuuttia. 

Tapahtumasarja levittäytyy syksyllä 2022 eri alueiden kulttuuritaloihin. Tapahtumaan voi osallistua Maunula-talossa, Malmitalossa, Oodissa sekä Vuotalossa 20.9.-14.10. välisenä aikana.  Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 29.8.22 kultus.fi-palvelussa, josta löytyvät tarkemmat tiedot yksittäisten tapahtumien ajankohdista.  

Syksyllä 2022 valittavana on kaksi suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen esitys ohjeisohjelmineen:

BOOKFLIX 
Onko vaikea löytää luettavaa? Ovatko kirjat vain hyllyyn unohtuneita pölyisiä paperikasoja?  
Ei hätää, Bookflix –esitys tarjoilee kirjoja kokonaan uudessa muodossa!  
Bookflix –esityksessä näyttelijät luovat lavalle nuorten kirjoihin pohjautuvan suoratoistopalvelun.  Valikoimasta löytyy katsottavaa niin musiikin, visailujen, lifestyle- ja treffiohjelmien kuin mysteerienkin ystäville. Bookflix -esityksessä nähdään yhteensä yli kymmenen näyteltyä tv-ohjelmaa, jotka sisältävät komediaa, jännitystä, mysteerejä, draamaa, romantiikkaa, seikkailua ja kauhua. Ja mikä parasta, jokaisen ohjelman pääosassa ovat kirjat!   
Ohjelmatarjonnan lisäksi Bookflix –tapahtumassa on luvassa pelaamista, äänestyksiä sekä tutustumista esityksen innoittajiin eli kirjoihin! Muista siis ottaa kirjastokortti mukaan. Esityspaikat: Malmitalo ja Oodi 
Linkki kirjalistaan
 

KENTIES LUET MINUT VIELÄ  
Ahdistaako maailman tila – sodat, pandemiat, ilmastonmuutos? Pelottaako maailmanloppu, zombit, vampyyrit tai tietokoneen näytön sisältä ryömivät riivaajat? Ei se mitään, apokalyptisen kuumotuksen aiheita löytyy kyllä arkisemmistakin asioista! Kuten siitä, että yrität puhua ihastukselle tai miten orastavat tulevaisuuden haaveet kuuluisuudesta tai kuninkaallisuudesta kariutuvat ja kaikki toivo on mennyttä... Entä miltä kuulostaisi saada armoton, lopulta katastrofiin johtava pissahätä koko luokan edessä? Iloinen uutinen on kuitenkin se, että tähän kaikkeen on olemassa erittäin ammattitaitoista apua! Kenties luet minut vielä -esityksessä käydään läpi kaikkia edellä mainittuja asioita erittäin kyvykkäiden kirjallisuusterapeuttien avustuksella. Jokaiseen vaivaan, pelkoon ja ahdistukseen löytyy ainakin jonkinlainen lääke kirjoista. Ja mikäli lääke ei auta toivotulla tavalla, varmistamme sen, että ainakin prosessi on sen verran hauska ja miellyttävä, että suuremmat murheet unohtuvat.  
Esityspaikat: Maunula-talo ja Vuotalo 
Linkki kirjalistaanLisätiedot: minna.rimpila@hel.fi 

*

Kuva: Suad Kamardeen Unsplash