Äänikirja saavuttaa

Lukeminen kuuluu kaikille, mutta lukeminen ei ole kaikille helppoa. Monille tavallisen tekstin lukemista voi hankaloittaa esimerkiksi lukivaikeus, näköongelma, ADHD tai vamma. Este voi olla pysyvä tai vakituinen. Äänikirja voi olla silloin keino päästä kirjojen ja kirjallisuuden maailmaan. 
 
Helmet-kirjastot tarjoavat kaikille asiakkaille sähköisiä ja cd-muotoisia äänikirjoja. Sähköisten äänikirjojen käyttöön tarvitaan kirjastokortin numero ja siihen liittyvä pin-koodi.  Äänikirjoista on kuitenkin pula eikä kirjaston valikoima riitä.
Niille, jotka eivät voi lukea tavallista tekstiä, kirjasto tarjoaa lisäksi maksutotonta Celia-äänikirjapalvelua. Saavutettavuuskirjasto Celia on valtakunnallinen kirjasto, jonka kokoelmiin kuuluu yli 50 000 äänikirjaa. Niiden joukossa on  aikuisten ja lasten kirjoja, oppikirjoja, tietokirjoja, runoja ja romaaneja...  Mukana on myös kirjoja muillakin kielillä kuin suomeksi ja ruotsiksi. Äänikirjoja voi kuunnella verkon kautta puhelimella tai tietokoneella.  Ne, jotka eivät voi käyttää tietokonetta tai älypuhelinta saavat postin kautta kuunneltavakseen Celian cd-muotoisia äänikirjoja.

Celia-äänikirjoista sta voit kysyä kirjastosta. Jos sinulla itselläsi on jokin lukemiseste ja haluat kokeilla Celia-palvelua, ota  henkilöllisyystodistus mukaan ja varaudu kertomaan lukemisesteesi syy. Lääkärintodistusta tai mitään muutakaan todistusta sinulta ei pyydetä. Oma perustelu riittää. Kerro Celiasta myös tuttavillesi ja perheenjäsenillesi, jos tiedät että heillä on lukemisvaikeuksia.
 
Ota rohkeasti yhteyttä! Kallion kirjastossa voit kysyä Celia-tunnuksista keneltä tahansa. Teemme tunnukset tai lisäämme sinut cd-palvelun käyttäjäksi saman tien. Jos sinulla vain on aikaa, opastamme sinua myös palvelun käytössä. Celian käyttö saattaa ensimmäisellä kerralla vaikuttaa monimutkaiselta, mutta seuraavilla kerroilla jo helpolta.

Kysy lisää kirjastosta! 


Voit tutusta Celia-palveluun ja äänikirjakokoelmaan myös ennakkoon.