Dekkarikirjaston tunnelmaa

Dekkarikirjaston kokoelma

Suomen dekkariseura ry lahjoitti vuonna 1996 salapoliisi- ja jännityskirjallisuuden kokoelmansa Helsingin kaupunginkirjastolle. Tähän peruskokoelmaan kuuluu noin 1500 nidettä, joista valtaosa on kertynyt seuran jäsenten lahjoituksina. Mukana on myös kustantamoiden lahjoituksia.

Sittemmin kokoelmaa on kartutettu esimerkiksi lahjoituksista ja kirjaston poistokirjoista. Kokoelman painopisteitä ovat dekkariklassikot ja kotimaiset dekkarit. Tällä hetkellä kokoelma kattaa noin 2700 nidettä. Listan Dekkarikirjaston teoksista saa esiin Helmet-hausta vapaasanahaulla "Dekkarikirjasto": https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Sdekkarikirjasto

Dekkariseuran toivomuksesta lahjoitus säilytetään kirjastossa yhtenä kokonaisuutena. Sen vuoksi kokoelma on käsikirjastokäytössä, eikä sitä lainata. Teoksia annetaan asiakkaille kirjastossa luettavaksi.

Käsikirjastokokoelma on sijoitettu entiseen talonmiehen asuntoon kirjaston pohjakerrokseen. Kokoelmaa pääsee selaamaan Dekkarikirjaston avoimien ovien päivinä (ks. lisätiedot Kallion kirjaston tapahtumakalenterista). Muina aikoina tila toimii vuokrattavana kokous- ja tapahtumatilana, mutta Dekkarikirjaston teoksia voi pyytää käyttöönsä kirjaston henkilökunnalta.

Lisätietoja: Tuukka Salonen, tuukka.salonen(at)hel.fi ja Kallion kirjaston neuvonta, puh. (09) 310 85 053