Dekkarikirjaston kokoelma täydentyi

Kallion kirjaston Dekkarikirjasto on saanut suomentaja Heikki Kaskimiehen perikunnalta merkittävän kirjalahjoituksen. Noin 500 teosta sisältävän lahjoituksen myötä Dekkarikirjastossa on nyt entistäkin komeampi kokoelma rikos- ja jännityskirjallisuuden klassikoita ja harvinaisuuksia. 

Heikki Kaskimies (1941-2018) oli Suomen Dekkariseuran perustajajäseniä ja kirjoitti arvosteluja seuran julkaisemaan Ruumiin kulttuuri -lehteen. Hänen dekkarikokoelmansa saa arvoisensa kodin Kallion kirjaston Dekkarikirjastosta, jossa se täydentää Dekkariseuran vuonna 1996 kirjastolle lahjoittamaa kokonaisuutta. 

Uusi lahjoitus sisältää paljon muun muassa Sapo-, Salama- ja Jännityksen mestarit -sarjoissa ilmestyneitä käännösdekkareita 1940-1990-luvuilta. Kirjailijoista ovat näkyvästi edustettuina esimerkiksi Raymond Chandler, Agatha Christie, Ian Fleming, Nicolas Freeling, Patricia Highsmith, Ross Macdonald, Ruth Rendell ja Rex Stout.

Dekkarikirjaston kokoelma on käsikirjastokäytössä eli kirjoja ei lainata ulos, mutta niitä voi lukea paikan päällä kirjastossa. Kokoelmaan on mahdollista tutustua Dekkarikirjaston avoimien ovien aamu- ja iltapäivinä, joita syksyllä 2022 järjestetään joka kuukauden 1. ja 3. keskiviikkona. Muina aikoina Kallion kirjaston pohjakerroksessa sijaitseva Dekkarikirjasto ei ole avoinna yleisölle, sillä se toimii vuokrattavana kokoustilana, mutta yksittäisiä kirjoja voi pyytää luettavaksi kirjaston henkilökunnalta.

Lisätietoja Dekkarikirjaston kokoelmasta
Dekkarikirjaston avoimet ovet syksyllä 2022