pomovaihto

#HenksuTutuksi - Erna

#HenksuTutuksi –sarjassa esitellään Kallion kirjaston henkilökuntaa.

Kirjastonjohtaja Erna Marttilaerna.marttila(at)hel.fi

Olen alun perin Helsingin kaupunginkirjaston kasvatti, lähdin maailmalle täältä Kalliosta vuonna 2000. Olen tehnyt töitä ammattikorkeakoulu- ja erikoiskirjastoissa kunnes muutama vuosi sitten palasin takaisin yleisen kirjaston puolelle Espooseen. Sellon ja Ison Omenan kirjastoissa työskentelin Venäjänkielisen kirjaston, lasten- ja nuortenpalvelujen sekä mm. pajatoiminnan parissa. 

Hienojen ja innostavien kauppakeskuskirjastovuosien jälkeen on ihanaa vaihtelua päästä tekemään työtä Kallion kirjastoon, jossa puitteet ovat aivan toiset, mutta luova tekemisen meininki on sama. Harvassa kirjastossa historia, sivistys, kulttuuri ja paikallisuus elävät samalla tavalla rinta rinnan urbaanin tekemisen ja yhteisöllisyyden kanssa!

Kallio on ainutlaatuinen kaupunkikulttuurin sydän, jolla on annettavaa paikallisten lisäksi koko muulle kirjastomaailmalle. Kallion kirjasto on ollut avarakatseisen ja uudelle avoimen henkilökuntansa vuoksi monella tavalla kirjastojen edelläkävijä.

Helsingin kaupunginkirjasto on Oodin myötä aivan uusien mahdollisuuksien äärellä, ja kullakin kirjastolla on oma erityinen paikkansa tuossa mahdollisuuksien kirjossa. Odotan mielenkiinnolla tulevaa yhteistä työtä paikallisten verkostojen, asukkaiden ja asiakkaiden kanssa. Tehdään Kalliosta ja Helsingistä entistäkin parempi paikka asua!

ernahelmet_iso.jpg
Kuvassa Laura Norris antaa johtajuuden eteenpäin Erna Marttilalle, Kallion ensimmäisen kirjastonjohtajan Edward Grönroosin hyväksyvän katseen alla.

*

Kirjavinkkejä:

Katja Kettu: Yöperhonen
Piia Leino: Taivas
Hugh Howey: Siilo
Vladimir Sorokin: Pyhän Venäjän palveluksessa
Jani Nieminen: Bigini
Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär


***

#HenksuTutuksi -sarja:

1. Näkemiin Kirsti, tervetuloa Laura!

2. Taina

3. Kiitos Peter!

4. Kalle

5. Harri tuli taloon


***

Kallion kirjasto
Viides linja 11
00530 Helsinki

09 310 850 53

http://facebook.com/kirjastokallio