Kirjaston pyörälähetti toimittaa liikuntavälineitä kotiovelle 28.8. asti 

Helsingin kaupunginkirjasto toteuttaa kesäkampanjan, jossa pyörälähetti toimittaa kirjastosta lainattuja kuntoiluvälineitä kotiin riskiryhmiin kuuluville. Lainattavana on askelmittareita, käsi- ja nilkkapainoja, kävelysauvoja, vastuskuminauhoja, punnerruskahvoja, pilatespalloja, tasapainotyynyjä ja venyttelynauhoja. Toimitusalue on Helsinki. 

Liikuntavälineitä voi tilata soittamalla numeroon 09 310 85852 tai lähettämällä sähköpostia pyörälähetille osoitteeseen anna.tykkylainen@hel.fi.  

Palvelu on suunnattu asiakkaille, joiden liikkuminen on koronaepidemian aikana hankalaa tai rajoitettua. Sen avulla halutaan varmistaa, että myös riskiryhmiin kuuluvat voivat lainata kuntoilu- ja jumppavälineitä kirjastosta. Lähettipalvelun toivotaan tavoittavan myös sellaisia asiakkaita, jotka eivät ole aikaisemmin kuntoiluvälineiden lainauspalveluita löytäneet tai eivät ole pystyneet niitä hyödyntämään. 

Välineiden laina-aika on kaksi viikkoa, jonka jälkeen lähetti noutaa ne takaisin kirjastoon. Liikuntavälineiden käytön turvallisuus varmistetaan siten, että ne desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Lisäksi henkilökunta pitää suusuojaa ja suojakäsineitä käsitellessään liikuntavälineitä. Kirjastokorttia ei tarvita.  

Kirjaston pyörälähettipalvelu on yksi Sitran järjestämän Kesätöitä kiertotaloudesta -ideakilpailun kymmenestä voittajasta. Voittajiksi valitut hankkeet pystyivät palkkaamaan Sitran rahoituksella kesätyöntekijän.