koirakirjavinkit

Koiruuksien kirjavinkit 2018

 

Tässä koottuna kolme vuonna 2018 ilmestynyttä koirakirjaa.

Tieto koirien terveydestä, käyttäytymisestä ja sen ymmärtämisestä sekä tottelevaisuuden kouluttamisesta ovat jokaista koiranomistajaa koskettavia asioita. Koirakirjojen lukeminen tarjoaa vinkkejä ja uusia näkökulmia, joilla kartuttaa omaa koiratietouttaan.

Sari Haikka: Koiran kotilääkäri
Uudistettu painos eläinlääkäri Sari Haikan Koiran kotilääkäri -kirjasta tarjoaa käteviä ohjeistuksia koiran terveysasioiden hoidossa. Kirjassa kuvataan terveen koiran ominaisuuksia, ja käydään läpi koirien eri elintoiminnot ja niihin liittyvät sairaudet. Lisäksi siinä käsitellään koiran kivun tunnistamista sekä koirien tartuntatauteja. Kirja sisältää myös tarpeellisen joka koiran ensiaputarvikelistan.
Teos sopii jokaiselle koiranomistajalle, mutta on ehdottomasti tutustumisenarvoinen lukupaketti ensimmäistä koiraa hankkivalle.

Kun perehdytään koiran normaaliin käyttäytymiseen ja lajinomaisiin tarpeisiin sekä sen yleisimpiin sairauksiin ja vaivoihin ennalta, säästytään monilta ongelmilta.


Bo Söderström: Mitä koiralla mielessä
Tämä kirja perustuu uusimpaan tieteelliseen tutkimukseen koirista, ja pyrkii yleistajuistamaan koiriin liittyvää tieteellistä tutkimusta laajemmalle yleisölle. Kirja jakautuu tarkastelemaan eri teemojen kanssa tutkimusta ja tuloksia koiran käyttäytymiseen liittyen. Kirjan teemoja ovat muun muassa koiran ja ihmisen vuorovaikutus, hyvä suhde koiraan ja ongelmanratkaisu.
Kirja sopii jokaiselle koiranomistajalle, joka haluaa perehtyä uusiin näkökulmiin koirista, ja kehittää itseään koiran käytöksen tulkitsijana sekä kaikille koirien käytöksestä kiinnostuneille lukijoille.

Käsissäsi oleva kirja tiivistää ja yleistajuistaa ajankohtaista tutkimustietoa koirien käyttäytymisestä.


Riikka Pulliainen: Pennusta kisavalmiiksi
Koiraharrastukset voivat viedä mukanaan, ja tottelevaisuuden harjoitteleminen sopii jokaiselle koirakolle, vaikka ei harrastuskentille lähtisikään. Pulliaisen lämminhenkinen kirja tutustuttaa TOKOn eli tottelevaisuuskokeen maailmaan, ja niihin ensiaskeliin, joilla koiranpennun kanssa voi päästä alkuun tottelevaisuusliikkeiden kouluttamisessa.
Hyvän suhteen rakentaminen koiran kanssa alkaa jo pentuiässä, ja Pulliaisen kirja sisältääkin hyvän opastuksen pennun sosiaalistamisvaiheeseen.

Kerätkää tästä kirjasta teille parhaimmat vinkit, sillä tapani ei välttämättä ole absoluuttinen totuus.

Teksti: Meri Liljakoski