Lahjoita luuri -kampanja jatkuu

Lahjoita luuri – anna asunnottomalle mahdollisuus hoitaa asioita ja pitää yhteyttä läheisiin

A-klinikkasäätiö käynnistää Lahjoita luuri -keräyksen. Keräämme käytettyjä kännyköitä Katuklinikan asiakkaiden käyttöön.

Arki pyörii nykyisin paljolti kännykän välityksellä. Yhä useampi palvelu on siirtynyt digitaaliseksi ja puhelin on lähes välttämätön viranomaisten kanssa asioidessa. Tätä kehitystä on koronaepidemia vahvistanut tänä vuonna entisestään.

”Katuklinikan on välillä hyvin vaikea tavoittaa asiakkaita, joiden kanssa on sovittu hoidettavaksi yhdessä asioita. Emme yksinkertaisesti saa heitä kiinni tai löydä heitä, sillä heillä ei ole puhelinta tai liittymää, josta heidät voisi yhdellä puhelinsoitolla tavoittaa. Ja Helsinki on iso paikka lähteä ”hakuammuntana” heitä etsimään”, kertoo Helsingin Katuklinikan projektisuunnittelija Minna Ursin.

A-klinikkasäätiön Katuklinikka tekee kaduilla töitä pistämällä huumeita käyttävien ihmisten parissa. Katuklinikan tyypillinen asiakas on käyttänyt huumeita jo pidemmän aikaa. Tässä ajassa hän on pudonnut palveluiden piiristä tai on hyvin löyhästi niissä kiinni.

Valtaosa asiakkaista on asunnottomia tai asuu eri asuntoloissa. Heillä ei ole paljoa omaisuutta tai tavaroita. Hyvin monelta uupuu puhelin. Se on kadonnut tai varastettu – tai sitä ei ole yksinkertaisesti varaa hankkia.

”Tässä on yksi iso syy, miksi asioita jää toisinaan myös hoitamatta ja ihmiset jäävät ilman tarvitsemaansa apua. Olisi erittäin tärkeää, että heillä olisi puhelin ja liittymä, josta me voisimme heidät tavoittaa. Asiakkaamme voisivat myös pitää yhteyttä muihin ihmisiin, kuten läheisiinsä. Koska kaikki me olemme jonkun läheisiä: lapsia, vanhempia, sisaruksia tai ystäviä, myös ihmiset, jotka sairastavat päihderiippuvuutta”, Ursin kuvaa tarvetta puhelimille.

Vanha luuri kaapissa? Näin toimit:

Löytyykö sinulta tarpeeton käytetty puhelin, jonka voisit lahjoittaa keräykseen? Tuo se tänne kirjastolle, me toimitamme sen eteenpäin. Tuothan vain toimivia ja ehjänäyttöisiä puhelimia, mieluiten pussitettuna näin pandemia-aikana. A-klinikkäsäätiö tyhjentää puhelimen muistin ennen eteenpäinlahjoittamista.

A-klinikkasäätiö kerää käytettyjä puhelimia elokuun 2021 loppuun asti. 

Postitusosoite: A-klinikkasäätiö / viestintäsuunnittelija Annuska Dal Maso
Ratamestarinkatu 7 A
00520 HELSINKI

Lisätietoja:
Viestintäsuunnittelija Annuska Dal Maso, annuska.dalmaso (a) a-klinikka.fi, 050 356 6207