Rivien välistä -vinkkaustapahtuma 7.luokille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma järjestetään jälleen maaliskuussa 2022. Tällä kertaa vinkkausesitykset kirjoineen valtaavat Oodin Kino Reginan lisäksi eri kulttuuritalojen teatterisalit kutsuen kaikki helsinkiläiset 7.luokat tapahtumaan. Vinkkaustapahtuma sisältää mediaa ja teatterin keinoja hyödyntävän vinkkausesityksen sekä kirjoihin ja lukemiseen liittyvää toimintaa. 

Vinkkausta varten suunniteltuja kirjalistoja voi hyödyntää opetuksessa. Kirjoja voi lainata heti tapahtumassa tai niitä voi varata omalla kirjastokortilla ja noutaa lähikirjastosta. Lainausta ja varausta varten oppilaat tarvitsevat voimassa olevan kirjastokortin.   

Vinkkaustapahtumasta tiedotetaan keskitetysti Kaskon kautta. Tapahtumakutsut ilmoittautumisohjeineen toimitetaan kouluille alkuvuodesta 2022. 
 

Vuoden 2021 vinkkausesitykset tarjolla videoina syysloman jälkeen!

Kevään 2021 vinkkaustapahtuma jouduttiin siirtämään vallitsevien olosuhteiden vuoksi. Keväälle valmistetut vinkkausesitykset on nyt kuvattu ja ne tulevat jakoon Kirjastokaista.fi -sivulla heti syysloman  2021 jälkeen. Tarkemmat tiedot esitysten verkkosivuista jaetaan heti, kun esitykset ovat katsottavissa. Myös kouluille lähtee tieto vinkkausten saatavuudesta erikseen. 

Suomenkielisiin vinkkausesityksiin liittyy myös Seppo-peli, jossa tutustutaan tarkemmin vinkkauksessa esiintyneisiin kirjoihin ja tehdään niihin liittyviä tehtäviä. Pelaamaan pääset osoitteessa play.seppo.io kirjautumalla pelaajaksi valitsemasi pelin koodilla. Koodit löytyvät esitysten kuvauksista. 

Vinkkausvideoina ovat tarjolla seuraavat esitykset:    

PELOTTAAKO?  Humoristinen draamavinkkaus, joka sukeltaa pelkojen maailmaan. Löytyykö kirjoista apu, vai pahentavatko ne tilannetta entisestään? Linkki kirjalistaan. 
Pelikoodi: 792FA5

PAHASSA PAIKASSA – OHJEITA SELVIYTYJILLE   
Esitys antaa kirjalliset turvaohjeet moniin tiukkoihin tilanteisiin. Miten selviytyä vaikkapa vedenpaisumuksesta, TET-harjoittelusta tai kokonaisen kirjan lukemisesta? Linkki kirjalistaan. 
Pelikoodi: 21E264

OPERAATIO KIRJASTOKORTTI – MAISTERI NUTTURA JA PAHAT AIKEET    
Kirjastoon hiipii outo hahmo, joka haluaa saada kaikki nuorisolaiset hallintaansa. Hän kehittelee maagisen apparaatin, jonka avulla voi nähdä lukevien ihmisten mielten sisään. Saako Maisteri Nuttura selville, millä keinoilla nuoriin voidaan vaikuttaa?  Linkki kirjalistaan. 
Pelikoodi: 53EB17  

VIA ALASKA & GLASGOW TILL PLANETEN FRANK 
Det svenskspråkiga bokpratsevenemanget för elever. Boklistan kommer senare.
Länk till sidan.Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi 

*

Kuva: Luisella Planeta Leoni, Pixabay