Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

kirjailijapirjotoivanen

Kirjailijatapaaminen - Pirjo Toivanen

Kirjailija Pirjo Toivanen on kertomassa esikoisteoksestaan Pyhä paha perhe. Kirjailijaa haastattelee Tero Seppänen.

Pyhä paha perhe -kirjan päähenkilö, Mirja, on porilaislähtöinen näyttelijä, joka asuu Ihantolassa - sen kolmannessa kerroksessa, jonka erkkeristä Kallion kirkonkellot kumajavat ja olohuoneen ikkunoista avautuu suora näkymä palomiesten lepotilaan. Eletään syksyä 1993. Suomi on hitaasti nousemassa lamasta, joillakuilla on jo taskussa kannettava puhelin, yrittäjät alkavat uskoa tulevaan ja Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistoon on tulossa ilotteluja syvällisempää ohjelmistoa. Mirja päätyy etsimään henkilöhistoriansa alkumetrejä, ja tarinan edetessä menneisyyden salat alkavatkin paljastua.

Lyhyesti kirjailijasta:
"Olen ikäni kirjoittanut, mutta proosaa vasta seitsemän vuotta. Pyhä paha perhe on ensimmäinen romaanini. Tätä ennen novellejani on julkaistu antologioissa ja lehdissä, viimeksi tulin valituksi Type&Tellin kirjoituskilpailun antologiaan Kymmenen kulmaa, joka ilmestyi toukokuussa 2017. Olen itse asunut Ihantolassa, mutta muutoin mielikuvitussisareni elämä ei muistuta omaani: en ole adoptoitu enkä ole koskaan seurustellut hammaslääkärin kanssa. 1990-luvun alun muistan kyllä hyvin. Olin 1980-luvun lopulla pankissa töissä ja näin talouden kuplakasvun, taksikuljettajatkin alkoivat puhua peräpenkkiläisille osakesijoittamisesta! Romaanini viimeisin kriitikon analyysi on tässä: https://mannilainen.blogspot.it/2017/12/pirjo-toivanen-pyha-paha-perhe.html?spref=fb"

Lyhyesti haastattelijasta:
Stresa kustannuksen kirjoittaja Tero Seppänen on stadilaissyntyinen ja asustaa tällä hetkellä osa-aikaisesti Kallion Torkkelinmäellä. Lapsuutensa hän on viettänyt Hermannissa ja elämän ensimmäinen kirjasto oli Vallilan kirjasto Paavalin kirkon vieressä. Kallion kirjasto on nykyinen lähikirjasto, jonka edessä pehmeillä lepotyynyillä tuli viime kesänä vietettyä jokunen tovi. Seppänen on elämänsä aikana työskennellyt sekä Kalliossa että Hermannissa.

Pyhä paha perhe -teoksen voit varata Helmetistä.

***

Kallion kirjasto
Viides linja 11
00530 Helsinki

09 310 850 53

http://facebook.com/kirjastokallio

Kallion kirjasto (Kallion kirjasto)

16.2.2018 klo 17:00 - 18:00

Viimeksi päivitetty 29.1.2018