Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

MiestenViikko - Äijäjooga-kirja Kallion kirjastossa

Äijäjooga-kirjassa riisutaan joogasta mystiikka ja koulukunnat.

Veikko Tarvaisen ja Timo Junttilan Äijäjooga-kirja tarjoaa ei-mystisen, ei-uskonnollisen tavan tutustua joogaan. Kymmenen vuoden ajan miehille suunnattuja joogatunteja luotsanneen Tarvaisen kirja ohjaa kaikenikäisiä ja -kuntoisia miehiä löytämään kehonsa uudelleen.

Äijäjooga-kirja kertoo perustiedot ei-akrobaattisesta joogasta ja esittelee tehokkaita liikkuvuus-, rentoutumis- ja hengitysharjoituksia. ”Äijäjoogassa ei ole tarkoitus seistä päällä vaan tukevasti jaloilla”, Veikko Tarvainen kertoo. ”Kehitys kulkee jäykästä rautakangesta notkeaksi rautakangeksi. Äijäjooga parantaa kehon hallintaa ja purkaa kehon ja mielen jäykkyyksiä. Kyse on usein pienistä liikkeistä, jotka hoitavat niveliä ja pieniä lihaksia niiden ympärillä.”

Vaikka äijäjoogaryhmät ovat avoimia myös aloittelijoille, voi joogaharjoitteiden aloittaminen tuntua luontevammalta ensin omassa rauhassa kirjan ohjein. Kirja myös antaa lisäpotkua joogaryhmien jäsenille.

Veikko Tarvainen aloitti joogaharrastuksensa 30 vuotta sitten helpottaakseen stressiä ja vähentääkseen mielen jännityksiä. Idea äijäjoogasta syntyi, kun Tarvainen havahtui olevansa joogaryhmän ainoa mies. Kymmenen vuotta sitten hän alkoi perustaa omia joogaryhmiä miehille. Hän riisui niistä hartaimmat elementit ja mystiikan ja keskittyi kehon liikkuvuutta edistäviin fyysisiin harjoituksiin. Nykyään äijäjooga-ryhmiä löytyy kymmeniä eri puolelta Suomea.

Veikko Tarvainen on helsinkiläinen jooganohjaaja, vapaa toimittaja, entinen pitkäaikainen omaishoitaja ja valtiotieteen maisteri, joka perusti äijäjoogan vuonna 2006.

Timo Junttilan valokuvat kertovat, ettei tarvitse olla supermies tullakseen äijäjoogiksi. Junttila on helsinkiläinen valokuvaaja, joka aloitti säännöllisen joogan noin kymmenen vuotta sitten ja vetää äijäjooga-ryhmiä.


Äijäjooga: http://www.wsoy.fi/uutiset/aijajooga-kirjassa-riisutaan-joogasta-mystiikka-ja-koulukunnat/
Kustantaja WSOY: http://www.wsoy.fi/

Tapahtumassa on Äijäjooga-kirjaa myynnissä, erikoishintaan 25 € / kpl. 

Kallion kirjaston Kupolisalissa (1. krs) maanantaina 7.11.2016 klo 18.
Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!


Muut Miesten Viikon tapahtumat Kallion kirjastossa: http://helmet.fi/kallionmiestenviikko

#kallionmiestenviikko  |  #miestenviikko  |  #kallionkirjasto

***

- Miesten viikkohttp://www.miestenviikko.fi

Kahdestoista vuosittainen Miesten Viikko toteutetaan jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla marraskuussa. Kyseessä on Miessakit ry:n organisoima teemaviikko. Tänä vuonna teemana on Miesten kokema väkivalta. Miesten Viikon perinteeseen kuuluu, että yhteiskuntamme toimijat haastetaan mukaan huomioimaan Miesten Viikko tavalla tai toisella toiminnassaan.
 

***

Kallion kirjasto
Viides linja 11
00530 Helsinki

09 310 850 53

http://facebook.com/kirjastokallio

 

Kallion kirjasto, Kupolisali 1. krs (Kallion kirjasto)

7.11.2016 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 31.10.2016