Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Pride: Kirjailijavieraat Tuppurainen ja Saarakkala

Esikoiskirjailijat Tiina Tuppurainen ja Janne Saarakkala avaavat Kallion kirjaston Pride-viikon ohjelman haastattelutapahtumassa.

Haastattelijana informaatikko Piita Kiviaho.

Kallion kirjaston Kupolisalissa (1. krs) maanantaina 7.9.2020 klo 18 alkaen.
HUOM! Tapahtuma striimataan kirjaston Facebook-sivulle: https://www.facebook.com/kirjastokallio

*

Tiina Tuppurainen (FM) on helsinkiläinen sisältöstrategi, joka on tehnyt 14 vuotta toimittajan töitä. Vapaa-ajallaan hän kirjoittaa feminististä Tiina The Feminist -blogia. Kuvittelen sinut vierelleni (Karisto 2020) on hänen autofiktiivinen esikoisteoksensa. Tuppuraisen seuraava romaani ilmestyy 2021.

Kuvittelen sinut vierelleni on tarina helsinkiläisistä lesboista 2000-luvun alussa. Anni ei meinaa millään päästä sisään lesboyhteisöön, mutta sitten hän tapaa karsimaattisen Lukan. He rekisteröivät parisuhteensa, hankkivat kaksi koiraa ja matkustelevat ympäri maailmaa. Seitsemän vuotta myöhemmin kuvioihin astuu ruotsalainen Elin. Lopulta Anni on yksin uudessa koirankopin kokoisessa asunnossaan ja miettii, voiko erosta selvitä. Entä jos se vie hengen?

Kirja Helmet-kirjastoissa: https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__SKuvittelen%20sinut%20vierelleni__Orightresult__U?lang=fin

"On mukavaa, että materiaalina ovat olleet Tuppuraisen omat havainnot, eikä niin, että heterotekijä olisi jälleen kerran yrittänyt samaistua queer-naisten kokemuksiin. Olikin jo aika saada tällainen teos kirjoitettua Suomessa!" -Sateenkaarenmaalari

*

Janne Saarakkala on ohjaaja (TeM), käsikirjoittaja ja esiintyjä, joka työskentelee laitosteattereissa, vapaissa ryhmissä, Radioteatterissa ja independent-tuotannoissa. Leimaa-antavinta hänen uralleen on Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsenyys (2001-), jossa hän tekee performansseja, taidejournalismia ja ennennäkemätöntä esitystaidetta. Tällä hetkellä hän esiintyy tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan immersiivisessä teoksessa Oulussa. Saarakkala on uransa aikana kirjoittanut näytelmiä, esityskäsikirjoituksia, artikkeleita ja toiminut mm. Esitys-lehden sekä verkkojulkaisujen toimituskunnissa. Like Kustannus julkaisi hänen esikoisromaaninsa Sen pituinen se keväällä 2020. www.jannesaarakkala.com

Sen pituinen se
Muurit murtuvat. Kommunismin nimiin vannova teatteriharrastaja Erika ja kotikaupunkinsa julkihomo Tomi jättävät ahdasmielisen tehdas-kaupungin taakseen. He muuttavat Helsinkiin voidakseen kohdata uuden vuosituhannen omilla ehdoillaan, vapaana ja parempaa maailmaa rakentaen. Millainen on valintojen hinta, kun vapauden ihanne kokee ajan myötä inflaation, menneestä ei pääsekään eroon ja pitkitetty nuoruus väistämättä päättyy? Riittääkö seksi vapauden mitaksi? Romaani kylmän sodan jälkeisessä Suomessa nuoruuttaan eläneestä sukupolvesta, seksuaalisesta vapaudesta ja itsensä toteuttamisesta, seksuaalivähemmistöjen esiinmarssista ja miesten välisestä rakkaudesta.

Kirja Helmet-kirjastoissa: https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2428357

“Sen pituinen se on suorasukainen seksuaalivähemmistöhistoria, jollainen Suomesta on puuttunut.” – Suomen Kuvalehti

*


Tiina Tuppurainen
kuva: © Jonne Photography / Kustannusosakeyhtiö Otava

Janne Saarakkala
kuva: Like


***

THL:n ohjeistuksen mukaisesti keräämme nimen ja yhteystiedon osallistujista, mahdollisen tartuntajäljityksen helpottamiseksi. Yhteystiedon voit jättää ilmoittautumalla tapahtuma-sivulla tai paikan päällä itse tapahtumassa. Tietoja säilytetään vähintään kaksi viikkoa. 

Tapahtumatilassa on käsienpesu- ja käsidesi-pisteet, katsomossa huomioidaan turvavälit. 
 
Huomioittehan, että julkiseen tilaan / tapahtumaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

*

Kallion kirjasto
Viides linja 11
00530 Helsinki

09 310 850 53

https://www.facebook.com/kirjastokallio

Kupolisali (1. krs) (Kallion kirjasto)

7.9.2020 klo 18.00 - 19.00

3

Viimeksi päivitetty 2.9.2020