Kouluyhteistyö

Kannelmäen kirjastossa

Tervetuloa oppilaiden kanssa Helsingin kaupunginkirjastoon! Järjestämme palvelut kouluille etä- tai lähitoteutuksena epidemiatilanteesta riippuen.   

Yhteydenotot koulujen kirjastopalveluissa: Outi Hokkinen

sähköposti: outi.hokkinen@hel.fi

puh. 040 621 0881

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1.-, 3.- ja 7. -luokkalaiselle seuraavat palvelut:

Ekaluokkalaisen kirjastostartti 

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. Kirjastostartti voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätapahtumana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin ja inspiroiviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Kutsumme luokkasi kirjastokäynnille kolmannen kouluvuoden aikana. Mikäli sinulla on erityistoiveita vinkkauksen teeman tai ajankohdan suhteen, voit olla meihin yhteydessä. Vinkkaus voidaan tarvittaessa hoitaa myös etäyhteyden välityksellä.

Rivien välistä -tapahtuma 7.-luokkalaisille

Rivien välistä -kirjavinkkaustapahtuma tuo esitykselliset kirjavinkkaukset tällä kertaa eri alueiden kulttuuritaloihin. Tapahtuma järjestetään maaliskuussa 2022 ja vinkkausesityksiin voi osallistua Malmitalossa, Maunula-talossa, Kanneltalossa, Vuotalossa sekä Oodissa. Esityksiä on suomeksi ja ruotsiksi. Varaukset esityksiin tehdään kultus.fi -sivuston kautta vuoden 2022 alkupuolella. Tapahtumasta tiedotetaan lukuvuoden 21-22 aikana Rivien välistä tapahtuman Helmet-sivulla helmet.fi/rivienvalista. 

Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi 

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Kirjaston kouluyhteistyössä noudatetaan voimassa olevia suosituksia. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme toimintatavoista sivulla helmet.fi/kouluyhteistyohelsinki ja kirjastomme etusivulla. Toteutamme 1., 3. ja 7. -luokkien palvelut tarvittaessa etänä. 

Muut kirjaston palvelut kouluille

Oman lähikirjaston palvelut

Kirjastot tarjoavat kouluille myös muita palveluita kysynnän ja resurssien mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä! Lähikirjastosi kouluyhteyshenkilön tiedot löydät jokaisen kirjaston omalta www.helmet.fi -sivulta Koulut ja päiväkodit -välilehdeltä.

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. 

Korttihakemuksen voi tulostaa täältä!

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Ryhmien omatoimikäynnit Kannelmäen kirjastossa

Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan kirjastossa myös itsenäisesti aina, kun epidemiatilanne sen sallii. Lukuvuoden alussa omatoimikäynnit varataan Varaamosta: Kannelmäen kirjaston lastenosasto, ryhmäkäynnit tai soittamalla kirjastoon 09-31085042. Näin varmistamme, että kirjastossa on yksi ryhmä kerrallaan, ja ryhmät eivät sekoitu. Omatoimikäynnillä ryhmän maksimikoko on 25 oppilasta.

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön

Voit tarkastella ja varata kirjaston tiloja osoitteessa https://varaamo.hel.fi/. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista.

Kirjakassit

Kokoamme luokalle lainattavan kirjakassin toiveittenne pohjalta. Tilaa kassi tällä lomakkeella. Lomakkeella voi tilata myös esim. useamman kappaleen samaa kirjaa.

Materiaaleja etäopetuksen tueksi

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Kirjaston itsepalveluajat

Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8-10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli luokkasi tarvitsee henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan kirjastoon yhteyttä etukäteen. Kirjastojen itsepalveluajat voit tarkistaa kunkin kirjaston kotisivuilta osoitteessa www.helmet.fi.

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/

Kuva: Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri