Päiväkotiyhteistyö

Kannelmäen kirjastossa

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille. Lisätiedot ja yhteydenotot:

Yhteydenotot päiväkotien kirjastopalveluissa: Valto Vuorio

sähköposti: valto.vuorio@hel.fi 

puh. 09 31085042

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Kirjaston päiväkotiyhteistyössä noudatetaan voimassa olevia suosituksia.Poikkeusolosuhteissa tiedotamme toimintatavoista Helmet.fi-etusivulla ja kunkin kirjaston kotisivuilla Koulut ja päiväkodit -osiossa. 

Satutuokiot 

Satutuokioissa tutustutaan satuihin ja tarinoihin yhdessä. Tuokiot on suunnattu 3-6-vuotiaille lapsille.Satutuokiot löytyvät kirjaston Helmet-sivuilta, tapahtumista. Ryhmät ilmoittautuvat satutuokioon tapahtumailmoituksessa olevan beta.kultus.fi -palvelun linkin kautta.

Satuesitykset 

Järjestämme vuosittain 1-3 satuesitystä Kannelmäen kirjastossa. Tiedotamme esityksistä päiväkoteja erikseen sähköpostitse.

Mediasatutuokiot 

Mediasatutuokioissa seikkaillaan tarinoiden maailmassa BeeBot-robottien, lisätyn todellisuuden, e-kirjojen ja pelaamisen välityksellä. Tiedotamme tuokioista päiväkoteja erikseen sähköpostitse. Mediasatutuokioiden materiaalit löydät täältä.

Ehdota yhteistyötä! 

Kehitämme mielellämme toimintaamme ja osallistumme päiväkotien projekteihin mahdollisuuksien mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kirjakassit

Kokoamme luokalle lainattavan kirjakassin toiveittenne pohjalta. Tilaa kassi tällä lomakkeella. Lomakkeella voi tilata myös esim. useamman kappaleen samaa kirjaa.

Ryhmien omatoimikäynnit Kannelmäen kirjastossa

Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan kirjastossa myös itsenäisesti aina, kun epidemiatilanne sen sallii. Lukuvuoden alussa omatoimikäynnit varataan Varaamosta: Kannelmäen kirjaston lastenosasto, ryhmäkäynnit tai soittamalla kirjastoon 09-31085042. Näin varmistamme, että kirjastossa on yksi ryhmä kerrallaan, ja ryhmät eivät sekoitu. Omatoimikäynnillä ryhmän maksimikoko on 25 oppilasta.

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön

Voit tarkastella ja varata kirjaston tiloja osoitteessa varaamo.hel.fi. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista. 

Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjastokortti 

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjastojen itsepalveluajat

Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8–10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Kirjaston itsepalveluajat voit tarkistaa osoitteesta www.helmet.fi.

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 

https://www.oodihelsinki.fi/