Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Dataprojektori sijaitsee kirjaston Lukuliiketilassa.

Kirjastossa voi lukea lehdenlukutabletilla kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina versioina. 

Katso tarkemmat tiedot kirjaston digilehtipalvelusta: https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet

 

Ei lisätietoa

Valikoima kuntoilu- ja urheiluvälineitä. 

Talvella lainattavissa valikoima talvisia ulkoiluvälineitä kuten luistimia ja pulkkia. 

Kuulokkeet lainattavissa kirjastossa käytettäviksi. Lainaus palvelutiskiltä kirjastokortilla.  

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

 

Kannelmäen kirjastossa on kuusilokeroinen latauskaappi kännyköille. Kussakin lokerossa on kolme erilaista laturipäätä. 

Lokero lukittuu ja aukeaa itse valitsemallasi PIN-koodilla. Voit jättää kännykkäsi lukittavaan lokeroon latautumaan lyhyeksi ajaksi. 

Muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Ainoastaan kirjastokäyttöön. Ei varata. 

Työhuone Klarinetissa on käytettävissä ompelukone (malli: Bernina 1008). Työhuoneen varauskalenteri löytyy Varaamosta. Ompelukone lainataan kirjastokortille.

Lainaa roskapihdit ja poimi roska päivässä.

Ei lisätietoa

Asiakastietokoneet ovat varattavissa 0,5 - 4 tunniksi (vaihtelee kirjastoittain). Lisäksi kirjastoissa on käytettävissä ilman ajanvarausta ns. pistäytymiskoneita, joiden käyttöaika on 15 - 30 min.

Lue lisää

Tulosteet maksavat 0,40€ / sivun puoli.

Lue lisää

 

Palvelut

Ei kesälauantaisin.

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille. Kannelmäen kirjastossa voit rekisteröityä Celia- kirjaston verkkoasiakkaaksi. Otathan kuvallisen henkilötodistuksen mukaan, niin voit rekisteröityä. Suosittelemme ajanvarausta etukäteen, p. 09-3108 5042.

Henkilökunta opastaa tavallisimpien verkkopalveluiden sekä kirjaston e-aineistojen, asiakastietokoneiden ja monitoimikoneen käytössä.

Lisätietoja Helmet-kirjastojen digituesta.

Tietotekniikan vertaisopastusta senioreille Kannelmäen kirjastossa syys- ja kevätkaudella tiistaisin klo 14-16. Enter ry:n vapaaehtoiset opastavat. Varaa tunnin aika Kannelmäen kirjastosta puh. 09 310 85 042

Ei lisätietoa

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Stadinetti

Ei lisätietoa

Kirjastossa kokoontuu erilaisia lukupiirejä, joiden aihepiirit vaihtelevat kausittain. Katso tarkemmat tiedot ja lukupiireissä käsiteltävät kirjat Helmet.fi:n Tapahtumat-osiosta. 

Ei lisätietoa
Ei lisätietoa

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Dataprojektorin yhteydessä käytettävä valkokangas Lukuliiketilassa.

 

Tilat

Ei lisätietoa

Lukuliiketila on kaikille leikkijöille ja lukijoille avoin tila ja sopii sekä kuperkeikkoihin että mielikuvitushetkiin. Lukuliiketilassa järjestetään myös satutuokioita, kirjavinkkauksia, lukupiiriä ja erilaisia tapahtumia.  Tilassa voi monin tavoin nauttia tarinoista ja rentoutua. Lukuliiketila sijaitsee Kannelmäen kirjaston lastenosastolla. Tilassa on dataprojektori.

Kirjaston lehtisalissa on 7,5 metrin pituinen kisko, jossa on 18 ripustusvaijeria koukkuineen. Jos haluat teoksiasi esille Kannelmäen kirjastoon, ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun, puh. 09 310 85042

Kirjastossa on kaksi pientä työhuonetta: Työhuone Klarinetti ja työhuone Pasuuna. Työhuoneen voi varata hiljaiseen työskentelyyn tai tarvittaessa parityöskentelyyn. Työhuoneet ovat varattavissa Varaamossa. Työhuoneissa on pöytä ja kaksi tuolia ja niissä on käytettävissä Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Työhuone Pasuunassa on myös asiakastietokokone. Tilan käyttö on maksutonta.

 

Kokoelmat

Ei lisätietoa

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-