Kirjailijatapaaminen kirjastossa

Kirjailijaillat Käpylän kirjastossa

Kirjailijavieraat syksyllä 2019
Tiistaisin kello 18 – 19.30. Vapaa pääsy, tervetuloa!

27.8. Eeva Lennon: Lontoo
Eeva Lennon, Ylen, Uuden Suomen ja Demarin pitkäaikainen ulkomaankirjeenvaihtaja Pariisissa ja Lontoossa julkaisi viime vuonna muistelmansa. Ne palauttavat mieleen menneen maailman ajankohtaiset tapahtumat, kuten öljykriisin ja Irlannin kriisin, jätti-inflaation sekä kuninkaallisten kuulumiset, poliittiset ikonit Harold Wilsonista Margaret Thatcheriin – kaikesta tuosta kuultiin kotiSuomessa, luotettavana kertojana ”Eeva Lennon, Lontoo”.
Haastattelija Jarkko Eskola.

10.9. Riitta S. Latvala: Sodan jälkeen sarastus
Sydämeenkäypä romaani ajasta, jolloin Suomi nousi sodan jäljiltä jaloilleen. Vihdoin on rauhan aika, vaikka ei siltä tunnu: yhtä uhkaa aviomies, toiset pelkäävät panssarivaunuja. Sosiaaliviranomaiset valvovat ihmisiä tiukasti. Kaikesta paitsi lapsista on pulaa. Tapahtumapaikkana on Mäkelänkatu 78–80 eli ns. Persiksen talo.
Haastattelija Elina Saksala.

24.9. J. Pekka Mäkelä: Hunan
Hunan vie lukijan 1930- ja 1940-lukujen sodissa kuohuvaan Kiinaan. Hunanin pohjana ovat kirjailijan Kiinassa lähetyssaarnaajan toimineen tädin päiväkirjat. Tehokkaan kontrastin tuovat sveitsiläisen itsensä etsijän ja tutkimusmatkailijan kokemukset ja kiinnostus paitsi Kiinaan myös kutsumustyötä tekeviin lähetteihin.
Haastattelija Riitta Vaismaa.

8.10. Lukurauhan julistus. Näyttelijä ja lausuntataiteilija Ella Pyhältö
Juha Kauppinen: Monimuotoisuus, kertomuksia katoamisista Kirjan muoto on reportaasi. Sen luvuissa Juha Kauppinen matkustaa eri kohteisiin Suomessa kuvatakseen lajien monimuotoisuuden muutosta. Hän ottaa tarkasteluun myös lajien elinympäristöt, niiden yhteiskunnalliset ja kulttuurihistorialliset ulottuvuudet.
Haastattelija toimittaja Minna Pyykkö.

22.10. Laura Lindstedt: Ystäväni Natalia
Nainen aloittaa intensiivisen terapian ratkaistakseen seksuaalielämänsä ongelmat. ”Nataliaksi” nimeämänsä potilaan tarinaa kertoo terapeutti. Kuvataidetta, filosofiaa, kirjallisuutta, lapsuusmuistoja ja eroottisia kokemuksia hyödyntävät harjoitteet villiinnyttävät Natalian. Hän alkaa nauttia terapiasta, ehkä jopa liikaa. Kirja kuvaa vallankäyttöä, identiteetin rakentumista ja kertomusten voimaa.
Haastattelija Marja-Leena Mikkola.

torstai 31.10 Lasten Halloween–Kekri tarinailtamat.
Tarkemmat tiedot myöhemmin.

5.11. Anja Erämaja: Imuri
Kristiina on nykyajan supernainen, joka hoitaa kodin ja lapset, alkoholismin ja superbakteerit. Itseään hän psyykkaa radikaalirehellisessä keskusteluryhmässä. Tunnit vyöryvät. Kristiina yrittää toteuttaa itseään, mutta elämä tulee väliin. Imuri tuijottaa.
Haastattelija Tintti Karppinen.

19.11. Antti Ronkainen–Juri Mykkänen: Vapiseva Eurooppa
Vapiseva Eurooppa kuvaa poliittiseen hajaannukseen johtanutta kehitystä ja vastareaktioita. Euroopan unionia ja rahaliittoa on yhä vaikeampi hallita sen omien arvojen, ihanteiden ja sääntöjen mukaan. Teos taustoittaa kriisien syitä ja tarjoaa välineitä seurata keskustelua Euroopan politiikan nykyilmiöistä.
Vieraana politiikan tutkija Antti Ronkainen, haastattelija Jarkko Eskola.

3.12. Minna Canth on täällä tänään!
Vieraina Suvi Ahola ja Kaarina Hazard.

17.12. Tunnelmallinen runoilta.
Marja-Leena Mikkola Ja Satu Koskimies haastattelevat runoilijavieraita.