Eeva Kenttä ja luku- ja kaverikoiransa Nekku ja Pätkis Vuoden Kauklahtelaiseksi


Kauklahti-seura nimeää vuosittain Kauklahti-päivänä Vuoden Kauklahtelaisen. Vuoden Kauklahtelaiseksi valittiin Eeva Kenttä, lukukoira- ja kaverikoiratoiminnan vapaaehtoisaktiivi ja Nekun ja Pätkiksen ’hihnanjatke’.

Eeva Kenttä sai kunniakirjan ja kukkien lisäksi numeroidun taidepiirrostyön kauklahtelaisen taiteilijan Alpo Vannisen Kauklahden Asema -teoksesta.

Valinnan yksi peruste on, että valittu henkilö "on edistänyt Kauklahden alueen kotiseutuhenkeä ja viihtyvyyttä tai on tuonut toiminnallaan jotain lisäarvoa Kauklahden asukkaille tai on vaikuttanut Kauklahden alueella pitkään".

Yksi Eeva Kentän valintaa ehdottaneista kauklahtelaisista kirjoittaa: 

Koirille lukeminen edistää lukemaan opettelevien tai lukemisen haasteelliseksi kokevien lukutaitoa sekä rohkaisee ääneen lukemista. Koira ei hauku eikä arvostele lukijaa vaan antaa rauhallisen, lempeän tuokion. Koiralle lukeminen, ja rapsuttelu, lievittää stressiä.

Toinen jatkaa tuttujen koirien merkityksestä koko alueelle:

Nekku ja Pätkis ovat jo suosittuja karvakavereita Kauklahdessa, sillä lenkkeillessä Kauklahden alueella lapset, ja muutkin saavat silitellä ja rapsutella koiria. Lapset ovat saaneet ja saavat hyvän kokemuksen koirakohtaamisesta, koska Nekku ja Pätkis heittäytyvät heti selälleen ottamaan kaikki rapsutukset vastaan.Juhlistamme Eeva Kentän ja luku- ja kaverikoiriensa Nekun ja Pätkiksen valintaa Vuoden Kauklahtelaiseksi maanantaina 10.10. alkaen klo 17.30. Kakkukahvit. Mukana ovat Eeva, Nekku ja Pätkis. Paikalla on myös kirjastopalvelupäällikkö Katariina Lauronen, jonka kanssa on mahdollista keskustella kirjaston ajankohtaisista asioista. 

Tervetuloa viettämään kanssamme pientä lukemisen juhlaa lukukoiratoiminnan merkeissä! 10.10. on myös Mielikirjapäivä ja Aleksis Kiven päivä.

Kuvat: 

1. Eeva Kenttä ja Kauklahti-seuran pj. Juha Hatakka. Kuva muokattu Kauklahti-seuran sivulla Facebookissa olevasta kuvasta. Kuvaaja Heli Halava. 

2. Lukukoirat Nekku ja Pätkis