kirjavinkkejä

Kesälukemista 5-6 -luokkalaisille

Kesälomat kolkuttelee ovella ja monet etsivät itselleen luettavaa. Nämä kirjat vinkattiin Kauklahden kirjastossa eräälle 5-luokalle lomalukemiseksi. Klikkaamalla kirjan nimeä, pääset kirjan Helmet-sivulle, josta voit tarkistaa, onko kirja paikalla lähkikirjastossasi tai varata sen.

Muista myös lasten lukubingo! Tavoitteena on saada viiden suora eli yksi bingorivi. Yksi bingorivi on siis viisi luettua kirjaa. Voi yrittää saada koko ruudukon täyteen, mutta rastittaa voi vain yhden ruudun kirjaa kohden.

.

Kirjavinkit

Haudasta nousee hemmo / M. E. Kuusi

Tilhi-jengi omenavarkaissa... ”Itse asiassa koko hemmo-juttua ei olis, ellei me oltais oikastu pimeän hautausmaan läpi ja törmätty siihen kammotukseen. Siihen hemmoon, joka nousi haudasta.”

.

Emman salainen toive / Mari Kujanpää

Emma joutui muuttamaan mummun ja ukin luo, koska äiti käyttää huumeita. Emman salainen toive on olla ihan tavallinen tyttö ihan tavallisessa perheessä.

.

Kaikkien juhla / Miika Pörsti

Kettu-Petterin rivitaloon muuttaa uusi lapsi, Muhis, ja Ketun mielestä hänessä on oltava jotain vikaa. Kettu tekee kaikkensa, jottei kukaan pihan kaveripiiristä ystävystyisi Muhiksen kanssa, mutta turhaan.

.

Kellopeli eli kuinka kaikki vedettiin käyntiin / Philip Pullman

”Kun olet vetänyt kellon, se käy käymästä päästyään omaan hellittämättömään tahtiinsa, niin että se on melkein pelottavaa. Tik-tak, tik-tak! Ne liikkuvat vähä vähältä ja tikittävät meitä tasaisesti hautaa kohti.”

.

Star Wars - Uusi toivo - Prinsessa, lurjus ja maalaispoika / Alexandra Bracken

Vanha elokuva uusissa kansissa ja uusilla näkökulmilla. Prinsessa Leia, salakuljettaja Han Solo ja maalaispoika Luke Skywalker kertovat osuutensa tarinasta, joka on jo monille tuttu.

.

Belgarionin taru 1 - Kiven vartija / David Eddings

Nuori maalaispoika Garion ajautuu hurjiin seikkailuihin Vanhaksi Sudeksi itseään nimittävän miehen kanssa. Garionille selviää mystisiä salaisuuksia menneisyydestään.

.

Redwallin taru - Soturi Matiaksen miekka / Brian Jacques

Redwallin hiiriluostari on rauhan tyyssija, jossa eläimet viettävät elämäänsä syöden pähkinäleivoksia ja juoden hunajasimaa. Rauha särkyy kun paha rotta Ruoska-Cluny päättää valloittaa luostarin.

.

Ihme / R. J. Palacio

Augustin kasvot ovat pahasti epämuodostuneet ja hän on käynyt useissa leikkauksissa. Nyt hän uskaltautuu ensimmäistä kertaa tavalliseen kouluun ja aloittaa viidennen luokan. Kirja ennakkoluuloista ja niiden yli pääsemisestä.

.

Punis - Snadisti kuumottava stoori / Andrei Huhtala ja Sanna Mander

Nykyaikaisempi, Stadin slangilla kirjoitettu versio Punahilkasta ja sudesta.

”Yks päivä mutsi sano Punikselle: Punis, tos säkis on just veivattu bränikkä baakkelsi. Stikkat sä sen bulimutsille? Se on klesana himas ja lusii bunkas, salee diggais.”

.

Koiranne alkaa kohta kukkia / Andrus Kivirähk

Koira, joka vaihtaa väriä, koirankakkapökäle, joka ihastuu voikukkaan, purkalle kasvavat raajat, lusikka ryhtyy merirosvoksi, liidunsyöjät…

Pähkähullua luettavaa, ja lennokkaita tarinoita.

.