kirjakasa

Kirjavinkkejä kevääseen

Liukkailla kevätkeleillä kannattaa lainata kirjoja kerralla enemmän ja jäädä sisälle lukemaan. Tässä Kauklahden kirjaston henkilökunnan vinkkejä:

Odininlapsi - Siri Pettersen
Mukaansatempaava tarina nuoresta Hirka-tytöstä, joka saa kuulla olevansa ihminen. Hän elää maailmassa, jossa ihmiset tunnetaan mädän kantajina, joita pelätään ja halveksitaan. Kuka avasi portit, josta pahuus tulee sisään?

Maailman lahjakkain tyttö - M. R. Carey
Post apokalyptinen Maailman lahjakkain tyttö on zombipainajainen, jollaista et ole vielä lukenut. Kaikki zombit eivät olekaan vain tahdottomia hirviöitä, vaan osa heistä saattaa kirjoittaa uusiksi ihmiskunnan tulevaisuuden.

Mörköreitti - Tuutikki Tolonen
Jatko-osa aiemmin ilmestyneelle Mörkövahdille, jossa mörkö toimii lastenhoitajana. Sarjan toisessa osassa paljastetaan mörköjen salaisuudet ja mukana on myös puhuva kylpytakki. Sopii myös aikuisille!

Kaikki peliin, Sinttu - Lin Hallberg
Uusin Sinttu :)! Herkkua heppahulluille.

100 syytä lukea - Marika Helovuo
"Toivon, että tämän kirjan luettuaan lukemisen ihmeellien elämys olisi entistä useamman ulottuvilla, eikä kijraan tarttuminen olisi kenellekään enää niin vaikeaa. Oli syys mikä tahansa - aina kannattaa lukea."

Tähdet 2017 - Ursa
Tiesitkö, että tänä vuonna Venus näkyy hyvin tammi–maaliskuussa iltataivaalla ja loppuvuodesta aamutaivaalla. Tähdet 2017 kertoo milloin kannattaa kääntää katseensa taivaalle.

Naondel - Maria Turtschaninoff
Punaisen Luostarin Kronikoiden toinen osa. Rakastunut tyttö paljastaa vaalimansa salaisuuden rakastetulleen, mutta paljastus muuttaa tytön tulevaisuuden ja koko maa saa kärsiä. Upeasti kirjoitettu intensiivinen teksti.

Puiden salattu elämä - Peter Wohlleben
Ei mitään puunhalailua, vaan ihan oikeata asiaa puiden elämästä. Puut kommunikoivat keskenään. Ne suhtautuvat tunteellisesti jälkikasvuunsa ja naapuriin vanhempiin puihin. Puilla on tunteet. Ja muisti. 

Linnut, hauska tietokirja
Hillittömän hauskoilla valokuvilla ja puhekuplilla kuvitettu lintukirja lapsille. Tietoa ja mielenkiintoisia faktoja yli 90:stä suomen linnusta.

Yö, kirja unesta ja pimeän salaisuuksista - Laura Ertimo
Aluksi synkältä näyttävä tietokirja yöstä paljastuu mielenkiintoiseksi tutkimusmatkaksi maailmaan, jossa aurinko ei paista. Kirjassa tutustutaan maailmaan avaruudesta meren pohjaan, ja nukkumisen tieteellisiin tulkintoihin.