Lapset lukevat

Palvelut alakouluille

Tutustumiskäynti kirjastoon + kirjamaistiaiset 1.–2.-luokkalaisille ja valmistaville luokille (45 min) 
Tule tutustumaan ryhmän kanssa kirjaston tiloihin, palveluihin ja aineistoon. Samalla voidaan tehdä kirjastokortteja. Kirjasto-opastuksen yhteydessä tarjoamme kirjamaistiaiset. (Jos kirjasto on jo tuttu paikka ja haluat vain kirjamaistiaiset, mainitsethan siitä ilmoittautumislomakkeen kohdassa 6.) Ilmoittaudu tästä.

Kirjavinkkaus 3.-luokkalaisille (45 min) 
Houkuttelemme lapsia lukemaan esittelemällä ikätasolle sopivia kirjoja. Vinkkaus voidaan toteuttaa myös toiveiden mukaisesti, esim. johonkin teemaan sopivaksi. Ilmoittaudu tästä.

Tiedonhaun opastus 4.–6.-luokkalaisille (90 min) 
”Mitä avaruudessa on?” ”Millaisia eläimiä asuu Amazonian viidakossa?” Voimme pitää Helmet-tiedonhaun opastuksen luokan toivomista aiheista ja teemoista. Opastus sopii erityisen hyvin esimerkiksi esitelmien ja ryhmätöiden yhteyteen. Ilmoittaudu tästä.

Kirjavinkkaus 4.–6.-luokkalaisille (45 min) 
Houkuttelemme oppilaita lukemaan esittelemällä ikätasolle sopivia kirjoja. Ilmoittaudu tästä. Huom. Kirjasto tarjoaa vinkkausta ensi sijassa 3.-luokkalaisille. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään vinkkauksia myös 4.–6.-luokkalaisille. Ilmoittaudu tästä.

Taikuutta ja ihmeolentoja – Fantasiakirjavinkkaus 5.–6.-luokkalaisille (60 min)
Tutustutaan fantasian eri lajeihin ja vinkataan fantasiakirjallisuutta. Ilmoittaudu tästä.

KULPS: Kirjailijavierailu (45 min) tai kirjailijan vetämä työpaja (90 min)
Voimme tilata kirjastoon kirjailijavieraan kertomaan kirjallisuudesta ja kirjoittajan työstä tai vetämään oppilaille työpajan. Huom. Vierailuja on tarjolla rajoitetusti. Lisätietoja: KULPS! sekä pirkko.ilmanen@espoo.fi