Kirjaston valokuvauskilpailu on ratkennut

Kauniaisten kirjaston valokuvauskilpailu ”Kauniainen minun silmissäni” järjestettiin syksyllä 2016 kaupungin 110-vuotisjuhlan kunniaksi. Kilpailu oli suosittu kaupunkilaisten keskuudessa, niin kuvaajien kuin äänestäjien. Nyt on kilpailun palkinnonsaajat valittu.

Kirjaston asiakkaat äänestivät voittajan näyttelyn aikana. Kilpailun voitti
Taisto Miettinen, joka otti tunnelmallisen luontokuvan Suotien varrella sijaitsevasta luontopolusta.

Toiseksi sijoittui Pirjetta Silvast kauniilla valoisalla kuvalla Gallträskista. Myös kolmanneksi sijoittunut Ilmari Miettinen on käyttänyt Gallträskia onkimiskuvansa motiivina.

Lisäksi palkittiin Sami Ahma-aho, Saana Johansson ja Jussi Helimäki kameraliike Rajalan lahjakorteilla ja valokuvauskirjoilla. Lisäksi jokainen näyttelyssä ollut kuvaaja saa kilpailukuvansa kehystettynä suurennoksena.

Kaikkiaan 67 kuvaa saapui määräaikaan mennessä. Niistä kaksikymmentä jatkoon valitsi kirjaston tuomaristo ja ne laitettiin esille kirjastoon lokakuussa. Kilpailu oli avoin kaikille. Ainoa vaatimus oli, että kuva on otettu Kauniaisissa ja se kuvaa jollain tavalla kilpailun otsikkoa.

Kilpailukuvat olivat erittäin vaihtelevia tyyliltään ja ne osoittivat, että Kauniaisilla on monia puolia: pikkukaupunkimaisuutta, urbaanisuutta ja koskematonta luontoa. Erityisesti Gallträskin ympärillä oleva alue oli houkuttanut monia kuvaajia. Vesistö ja metsä näyttää olevan monien kauniaislaisten sydämiä lähellä.

Rautatieasema oli mukana useissa kuvissa kuten myös talvivalaistu kaupungintalo. Huvilakulttuuri ja kaupungin monet kauniit talot sen sijaan jäivät yllättävänkin vähälle huomiolle. Itse asukkaat olivat ilahduttavan usein kuvissa mukana, erityisesti lapset.

Näyttelyn kaikki 20 kuvaa voi katsoa kirjaston Flickr-sivuilla.

Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!

Teksti: Maria Grundvall
Käännös: Janne Blomqvist