Fazer

Oodi herkuille

Oodissa on kirjaston lisäksi useita toimijoita. Haluamme kertoa heidän tarjoamistaan palveluista ja ihmisistä jotka työskentelevät Oodissa. 

Oodin kahvila- ja ravintolatoimintaa hoitaa Fazer Food & Co Oodi kahdessa kerroksessa. Tämän lisäksi Fazer tekee Oodin moniin tapahtumiin tarjoilut. 

Ensimmäisen kerroksen ravintola tarjoilee lounasta salaattibuffetista erilaisiin bistroannoksiin. Siellä voi myös nauttia sen viinilasillisen lukien runokirjaa Makasiinipuiston kupeessa sijaitsevalla ulkoterassilla. 

Kolmannen kerroksen kahvilasta avautuu hienot näkymät Kansalaistorin ylitse. 
Ravintolapäällikkö Päivi Salonen juo kahvia pääbarista Tuomas Lindholmin kanssa kesän alussa avatulla Kansalaisparvekkeella ja kertoo millaista on ollut työskennellä Oodissa. 

“Jokainen päivä on erilainen”, Päivi aloittaa. Kävijämäärät ovat välillä olleet suuria ja ravintolan kompaktit henkilökuntatilat tuovat oman haasteensa. Henkilökunnalla on kuitenkin hyvä yhteishenki. Fazerilla työskentelee noin 25 vakituista työntekijää kylmäköistä kokkeihin. “Ei tule tylsää”, Tuomas summaa. 

Kahvilan asiakkaat koostuvat lapsiperheistä, jotka ovat tulleet vierailemaan kirjastoon ja leikkipuisto Loruun, etätyöntekijöistä, elokuvakävijöistä ja kirjaston käyttäjistä, siis hyvin monenlaisista kävijöistä. “Hyvin on löydetty se olohuonefiilis. Oodissa käy koko Helsinki”, Päivi jatkaa.  

Ravintolassa näkyy kasvis- vegaani ja kausituotteet. “Joka arkipäivä vegaaninen keitto, salaattia ja lämmin kasvisvaihtoehto. Vegaanisia sämpylöitä ja välipaloja”, Päivi luettelee. “Niitä menee todella paljon. Oodi on niiltä osin vihreä talo. 

Kaikista eniten kuitenkin kuluu kahvia. Oodista saatavan kahvilaadut ovat valinneet Oodin omat työntekijät suoraan kahvipaahtimolta. “Tummapaahteinen on kasvanut suosiossa”, Tuomas kertoo. “Vaikka on meillä aina myös Juhlamokkaa luomuversiona, sitä suomalaiset edelleen tykkäävät juoda.” 

Ja miten Oodin nimikkoleivonnaiset? “Oodikakkuja menee useampi kymmenen viikossa”


Kotisivut: https://www.fazerfoodco.fi/oodi