Oodi nuorelle

Nuori, olet kirjastolle todella tärkeä asiakas. Meillä monia asioita on mietitty erikseen juuri sinun näkökulmastasi. Toivomme, että Oodista tulee myös sinulle turvallinen tila ja koet olevasi tervetullut. Erikseen emme ole sinulle ja muille nuorille mitään omaa nurkkaa rajanneet, sillä koko Oodi on myös sinua varten. Uskomme, että sinua kiinnostavia juttuja löytyy kaikista kerroksista. Tätähän te kysyttäessä itsekin toivoitte.

Kaikki kirjaston aineisto löytyy 3. kerroksesta. Nuorten kirjallisuus sijaitsee keskellä salia, tarkoituksella täysin erillään lasten aineistosta ja satunurkasta. Samoista hyllyistä nuorten aineistojen kanssa löytyy myös sateenkaarihylly, sarjakuvia, lauta- ja konsolipelejä sekä elokuvia. Ajattelimme, että juuri nämä asiat kiinnostaisivat sinua eniten. Kolmosessa on myös useita lukukeitaita, istuskelua varten tehtyjä porrasrakennelmia sekä pöytätilaa esimerkiksi opiskelua varten. Ne kaikki ovat sinuakin varten.

Hengaustilaa löytyy myös 2. kerroksessa. Siellä erityisesti istuskeluportaat ovat ajanviettoa varten. Lisäksi kakkosessa on varattavia ryhmätiloja –niitä saavat varata kaikki. Kakkosen kaupunkiverstaan laitteet ovat myös sinun käytössäsi. Osassa on ikärajoja mutta suurinta osaa pääsee käyttämään vähintään kirjaston henkilökunnan ohjauksella. Kaupunkiverstaalta löytyy kaikkea 3D-printteristä suurkuvatulostimeen ja multimediapisteeseen. Kakkosesta löytyy myös studioita: musiikin tekemiseen ja soittamiseen, valokuvaukseen, videoeditointiin. Kaupunkiverstaalla on tarkoitus järjestää myös nuorille räätälöityä ohjattua toimintaa. Kakkosesta löytyvät kaupunkiverstaan lisäksi myös pelitilat, joita voit varata vaikkapa kaveriporukkasi käyttöön. Kaupunkiverstas ja pelihuoneet avataan hieman myöhemmin, tiedotamme siitä heti kun niitä pääsee varaamaan.

Oodissa on tehty paljon töitä turvallisemman tilan eteen. Turvallisemman tilan periaatteiden tarkoitus on huolehtia myös sinun turvallisuudestasi kirjastossa. Sinulla, kuten muillakin asiakkailla, on oikeus rauhaan ja hyvään ystävälliseen kohteluun Oodissa. Suhtaudumme kaikkiin ongelmiin vakavasti. Samat säännöt koskevat ihan kaikkia ja kaikilta odotetaan Oodissa asiallista ja toiset huomioonottavaa käytöstä. Kerrothan meille, jos kohtaat ikävää kohtelua, jotta voimme puuttua siihen. Oodin henkilökunta on täällä sinua varten.

Nähdään Oodissa! Tervetuloa!

Teksti: Samu Eeve / informaatikko