oodin pelitilat

Oodi tarjoaa monipuolisia pelimahdollisuuksia

Alkuvuodesta avattu tietokonepelaamiseen tarkoitettu oppimistila 1 sai pari kuukautta sitten kaverikseen kolme konsolipelihuonetta. Myöhemmin digitaalisen pelaamisen mahdollisuudet täydentyvät vielä retropeleillä ja valikoimalla erilaisia vr-laseja.

Pelikulttuuriin panostettiin Oodissa jo suunnitteluvaiheessa. Kirjaston toiseen kerrokseen rakennettiin laadukkaat, pelkästään pelaamiseen tarkoitetut tilat. Halusitpa sitten mättää kaveriporukalla Fortnitea, seikkailla yksin Hyrulen maisemissa tai kokeilla perheen kanssa, miten sujuu Tetris VR-laseilla, löytyvät tarvittavat välineet Oodista.

Oppimistila 1:n tehokkaille pelitietokoneille on asennettu valmiiksi liuta pelejä Simsistä Overwatchiin ja Apex Legendsistä League of Legendsiin. Jos kävijällä on tunnukset esimerkiksi Steamiin tai Originiin, voi myös omalta käyttäjätililtään asentaa pelattavaa. Oodiin on muodostunut eri ikäisten vakiopelaajien joukko, mutta mukaan mahtuu kuka tahansa kiinnostunut. Päivittäin tehdäänkin uusia tunnuksia niin lapsille kuin aikuisillekin, sillä pelaamaan päästäkseen ei tarvitse muuta kuin Helmet-alueen kirjastokortin. Monien kirjastojen ja nuorisotilojen palveluista poiketen Oodissa ei eri ikäisille ole omia pelivuoroja. Samaan, kaikille avoimeen tilaan mahtuu vieretysten Minecraftissa rakenteleva koululainen ja Magic: the Gathering Arenaa pelaava aikuinen.

Oppimistilojen vieressä on kolme konsolipelihuonetta, jotka voi varata omalle porukalle tai yksin pelaamiseen. Valikoimasta löytyvät PlayStation 4 Pro VR-laseilla, Xbox One X sekä Nintendo Switch. Pelistä riippuen parhaimmillaan neljä voi pelata samanaikaisesti. Piditpä sitten urheilusta, tasoloikasta tai roolipeleistä, tarjoavat pelitilat kymmeniä pelejä monipuolisesti eri genreistä. Monet peleistä käyvät kaiken ikäisille, ja pelattavaa löytävät myös perheen pienimmät. Valikoimassa on myös sellaisia aikuisille suunnattuja pelejä kuin mm. Tomb Raider ja Dark Souls. Pelitilan saa käyttöönsä Varaamon kautta, ja ohjaimet lainataan käyttäjän kirjastokortille.

Oodissa on mahdollista tutustua pelikulttuuriin myös laajemmin. Tärkeimpiä e-urheilutapahtumia on striimattu suoraan Oodin oppimistila 2:ssa, ja myös tulevaisuudessa Oodissa pääsee seuraamaan kisoja ja pelikonferensseja valkokankaalta. Alkuvuodesta Oodissa pääsi pelaamaan Minecraftia tekoälyrobottia vastaan. Maaliskuussa Enter Ry:n CS:GO-joukkue Senior Fighters sekä maailmallakin kilpaillut Grey Gunners olivat kertomassa toiminnastaan e-urheilusta kiinnostuneille.

Oodin konsolipelitilat ovat avoinna:

ma-pe kello 8-21.30
la-su 10-19.30
Varaa aika: varaamo.hel.fi

Oppimistila 1 on kesän ajan avoinna:

ma-pe 11-21.30
la-su 11-19.30

Pelisuosituksia jokaiselle Oodin laitteelle:

PlayStation 4 Pro : Gang Beasts. Maksimissaan neljän hengen hulvaton taistelupeli, jossa neljä hyytelömäistä otusta ottaa mittaa toisistaan. Peli on absurdi ja hassu, ja sopii sekä aikuisille että lapsille.

Xbox One X: Cuphead. Hyvin ainutlaatuinen indiepeli. Yksin tai kaksin pelattava vaativa tasohyppely ammentaa inspiraationsa 1930-luvun animaatioista, ja se sekä näkyy että kuuluu lopputuloksessa.

Nintendo Switch: Mario Kart 8 Deluxe. Klassikkopelin uusin versio. Hauskassa kilpa-ajelussa Mario-peleistä tutut hahmot kisaavat karting-autoilla värikkäillä ja mielikuvituksellisilla radoilla. Oodissa saatavilla myös rattiohjaimet!

PC/konsolit/mobiili: Fortnite. Ilmainen battle royale –peli, joka on yksi tämän hetken suosituimmista peleistä. Erityisesti peliä pelaavien lasten vanhempien kannattaa tutustua tähän maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseeseen nettipeliin ja siihen, mistä on kysymys. Perheen oma joukkue kasaan ja taisteluun!