Kaupunkiverstaan laitteet

Tässä tietoa Oodin Kaupunkiverstaan monipuolisista laitteista. Laitteet tulevat varattavaksi Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu Varaamoon sitä mukaa, kun ne saadaan käyttökuntoon. Tiedot päivittyvät!

3D-tulostin

Ultimaker 3 3D-tulostin. 

3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Tulostusmateriaalina käytetään myrkytöntä ja biohajoavaa PLA-muovia. 

Ultimaker 3 -tulostimella voi valmistaa myös kaksivärisiä tai tukirakenteita vaativia tulosteita. Breakaway-tukimateriaali mahdollistaa myös monimutkaisempien 3D-tulosteiden valmistamisen. Kaksivärinen 3D-tuloste edellyttää, että malli on suunniteltu kaksiväriseksi.

Tulostamiseen vaaditaan 3D-mallitiedosto STL-muodossa.

 

Suurkuvatulostin

Roland TrueVIS SG 540

Suurkuvatulostin tulostaa laadukasta täysvärikuvaa. Suurkuvatulostimella voi tulostaa valokuvalaatuisia julisteita, tarroja ja tekstiilipainatuksia.

Tarrat soveltuvat tasaisille pinnoille sekä sisä- että ulkotiloihin, esimerkiksi ikkunaan, polkupyörään tai läppärin kanteen.

Tulostemateriaalin leveys: 210-1371 mm

Vinyylileikkuri

Roland CAMM-1-GR-540

Vinyylileikkurilla voit luoda uniikkeja yksivärisiä tarroja ja kangaspainatuksia. Valittavanasi on useita värivaihtoehtoja.

Tarramateriaali soveltuu tasaisille pinnoille sekä sisä- että ulkotiloihin, esim. ikkunoihin, polkupyörään, läppärin koristeeksi jne.

Vinyylimateriaali painetaan lämpöprässin avulla kankaalle (esim. t-paitaan tai kangaskassiin).

Mallikuvaksi vaaditaan yksivärinen tai selkeäkontrastinen JPEG-kuvatiedosto, kuten logo tai siluettikuva. Myös EPS 8 ja Illustrator 8 muotoiset vektoritiedostot kelpaavat.

Mediatyöasema

Kaupunkiverstaan mediatyöasemille on asennettu Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti (sis. esim. Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere).

Lisäksi työpisteisiin kuuluvat Wacomin piirtonäytöt ja Epson Perfection V850 -tasoskannerit, joilla voi skannata dioja, negatiiveja ja valokuvia ammattilaistason laadulla.

Rintanappikone

ButtonMaker

Rintanappikoneella valmistat helposti rintamerkkejä ja jääkaappimagneetteja.

Aihion halkaisija on 58 mm.

Rintamerkkiin tai magneettiin tuleva kuva tulostetaan oikean kokoisena tavalliselle, ohuelle paperille. Huom! Aihioon kiinnitettävän paperiympyrän halkaisija tulee olla hieman isompi kuin näkyviin jäävän kuvan halkaisija, noin 60-70mm.

Ompelukone 

Pfaff Select 3.2

Perusompelukone Pfaff select 3.2. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita. Ompelukoneen tarvikkeineen saat maksutta käyttöösi kirjastokortilla.

Saumuri

Bernina L460

Bernina L460 -saumuri ompelee, leikkaa ja huolittelee samanaikaisesti. Kone soveltuu erityisesti joustavien kankaiden ompeluun. Saat saumurin ja perusompelutarvikkeita käyttöösi maksutta kirjastokortilla. 

Peitetikkikone

Juki MCS-1500 (+ kantinkääntäjä)

Juki MCS-1500 -peitetikkikoneella ompelet siistit käänteet erityisesti joustaviin kankaisiin. Koneella voi ommella 3- tai 2-neulaista peitetikkiä ja ketjutikkiä. Lisävarusteena on kantinkääntäjä esim. trikoovaatteiden päänteiden ja hihansuiden kanttaamiseen.

Kantinkääntäjä tekee kolminkertaista kanttia 28 mm leveästä kangaskaitaleesta. Käytettävissä on pyöröleikkuri kangaskaitaleiden leikkaamista varten.

Peitetikkikoneen, kantinkääntäjän ja perusompelutarvikkeet saat käyttöösi kirjastokortilla.

Kirjova ompelukone

Pfaff Creative 4.5

Pfaff Creative 4.5 kirjovalla ompelukoneella voit kirjoa kankaaseen kuvioita ja tekstejä brodeerauskoneen tapaan. Käytä ja yhdistele koneen valmiita kirjontakuvioita tai luo uusia vaikkapa valokuvistasi Premier+2 Extra (http://bit.ly/kirjontaohjelma)-kirjontasuunnitteluohjelmalla. Konetta voi käyttää myös tavallisena ohjelmoitavana ompelukoneena.

Kirjastossa on tarjolla pieni määrä erivärisiä kirjontalankoja ja perusompelutarvikkeita. Saat kirjovan ompelukoneen ja tarvikkeet maksutta käyttöösi kirjastokortilla.

Laserleikkuri

Epilog Fusion M2 40’’ 75W CO2 laserleikkuri

Laserleikkuri leikkaa ja kaivertaa erilaisia materiaaleja, kuten akryylia, puuta, nahkaa ja kangasta. Materiaalit, joita laserleikkurilla voi sekä leikata että kaivertaa: akryyli, puu, vaneri, MDF, paperi, pahvi, nahka, kangas

Materiaalit, joita laserleikkurilla voi kaivertaa: marmori, lasi, keramiikka

Leikkuualue : 1016 x 711 mm

Kappaleen maksimikorkeus: 337 mm kahden tuuman linssillä, 287 mm neljän tuuman linssillä.

Resoluutio: 75 -1200 dpi

Kuvankäsittelyohjelma: CorelDraw

 

UV-tulostin

Roland VersaUV LEF-200

UV-tulostin tulostaa haluamasi kuvan erilaisille materiaaleille ja monen muotoisille kappaleille, esimerkiksi kännykän kuorelle tai vaikka laserleikkurilla valmistamallesi esineelle.

Kappaleen maksimikoko: leveys 538 mm, pituus 360 mm, korkeus 100 mm.

Printin maksimikoko: 508 x 330 mm

Resoluutio: 1440 dpi

 

Kaiverruskone

Kaiverruskone Roland EGX-350

Kaiverruskone kaivertaa tekstiä ja kuvaa monenlaisiin materiaaleihin, kuten muoviin, akryyliin, alumiiniin, kupariin ja puuhun. Kaiverruskone soveltuu esimerkiksi laattojen kaivertamiseen tai yksilöllisten lahjojen nimikoimiseen.

Kaiverrusalue: 305 x 230 x 40 mm

  
 

Kampasidontalaite

WireMaster 34 HD

Kampasidontalaitteella eli kierrevihkolaitteella voi tehdä esimerkiksi vihkoja, kalentereita ja albumeita. Saatavilla on mustia A4- ja A5 -kampoja 65 arkin (Ø 9,5mm) ja 125 arkin (Ø 14 mm) kokoisina.

 

Elektroniikkatyöpiste

Oodin elektroniikkatyöpiste soveltuu itsenäiseen työskentelyyn. Työpisteeltä löydät kolvin, oskilloskoopin ja muut juotostarvikkeet lisävarusteineen.