Työpajat koulu- ja päiväkotiryhmille

Kevään 2023 ensimmäiset työpajat tulevat varattavaksi Kultukseen 15.12.2022 klo 9.00. 

Keskustakirjasto Oodi tarjoaa monenlaisia työpajoja ja ohjattuja vierailuja koulu- ja päiväkotiryhmille lukuvuonna 2022-2023. Työpajojen aihevalikoima käsittää graafista suunnittelua, ohjelmointia, kuvataidetta sekä lisättyä todellisuutta yhdistettynä kirjallisiin teemoihin. Työpajat tukevat opetussuunnitelman sisältöjä ja sopivat hyvin myös osaksi ilmiöoppimisen kokonaisuuksia. Tarjoamme myös opastettuja kierroksia Keskustakirjasto Oodiin.

Työpajojen varaaminen tapahtuu Helsingin kaupungin Kultus-sivustolla. Työpajoja on tällä hetkellä tarjolla suomeksi ja ruotsiksi.

Työpajojen järjestämisessä huomioimme ajankohtaiset THL:n ohjeet koronavirustilanteessa.

Seuraavat työpajat ovat varattavissa keväälle 2023:

Viikoilla 4-13:

Soittele sähköllä -työpaja 3-6-luokkalaisille

Työpajassa tutustutaan hauskasti musiikin tekemiseen MakeyMakey-mikrokontrollerin kanssa. Pajassa opitaan yksinkertaiset perusteet sähkön johtavuudesta sekä helpoista kytkennöistä. Työpajan aluksi kuullaan musiikkiaiheinen tarina, jonka pohjalta luodaan oma sävellys MakeyMakey:n ja tietokoneen avulla. Lopuksi sävellykset kuunnellaan yhteisessä konsertissa.  

Kesto: 1h 30 min 

Ilmoittautuminen alkaa 15.12.2022 klo 9.00.

Viikoilla 16-19:

Koodaa Olgan polku -työpaja eskareille

Tuokiossa luetaan lasten kanssa Olga Orava ja metsän salaisuus –kirja ja kuljetaan Blu-Boteilla Olgan matkassa satuhahmojen parissa. Tuokiossa rauhoitutaan ääneen luetun tarinan äärelle ja pohditaan yhdessä kirjan hahmoille tärkeitä asioita. Satu jatkuu koodaamisen äärellä ja siirtyy leikiksi! 

Kesto: 45 minuuttia 

Ilmoittautuminen myöhemmin keväällä.

Viikoilla 20-22:

Opastetut kierrokset

Opastetulla kierroksellä pääset tutustumaan ohjatusti kaikkiin Oodin kerroksiin. Toukokuussa pidettävät opastetut kierrokset on tarkoitettu ensisijaisesti luokkaretkellä oleville ryhmille.

Ilmoittautumisen myöhemmin keväällä.

Huomioithan ilmoittautuessasi pajan kohdeikäryhmän.

Lisäksi tarjoamme kouluryhmille opastettuja kierroksia Oodiin keskiviikkoisin pitkin kevättä. Kierrosten ilmoittautuminen alkaa Kultuksessa 15.12.2022 klo 9.00. 

Yksi luokka voi varata lukuvuoden aikana yhden työpajan/opastetun vierailun. Työpajat alkavat Oodin ensimmäisestä kerroksesta, mustien kierreportaiden juurelta. Opettajan tai muun ryhmästä vastaavan on ilmoitettava mahdollisesta peruutuksesta sähköpostitse (oodi.lapsetjanuoret@hel.fi).

Ryhmät ovat tervetulleita Oodiin myös omatoimivierailulle. Omatoimivierailulla on mahdollista suorittaa itsenäisiä tehtäviä, joihin voi tutustua täältä. Omatoimivierailulle voi tulla koko ryhmän kanssa. Omatoimivierailulle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Lisätiedot sähköpostitse oodi.lapsetjanuoret@hel.fi