Työpajat koulu- ja päiväkotiryhmille

Kevään opastetut kierrokset sekä Me uhanalaiset -työpajat on varattu täyteen. Kevään loput työpajat tulevat varattavaksi Kultukseen 18.12. klo 9.00.

Keskustakirjasto Oodi tarjoaa monenlaisia työpajoja ja ohjattuja vierailuja koulu- ja päiväkotiryhmille lukuvuonna 2023-2024. Työpajojen aihevalikoima käsittää graafista suunnittelua, ohjelmointia, kuvataidetta sekä lisättyä todellisuutta yhdistettynä kirjallisiin teemoihin. Työpajat tukevat opetussuunnitelman sisältöjä ja sopivat hyvin myös osaksi ilmiöoppimisen kokonaisuuksia. Tarjoamme myös opastettuja kierroksia Keskustakirjasto Oodiin.Työpajojen varaaminen tapahtuu Helsingin kaupungin Kultus-sivustolla.

Kevään ensimmäinen työpaja on päiväkotiryhmille suunnattu Me uhanalaiset -työpaja. Tuokiossa luetaan Pasi Pitkäsen kirja Kadonneiden eläinten saari ja koodataan Blue-Bot-roboteilla. Samalla keskustellaan uhanalaisista/vaarantuneista/sukupuuttoon kuolleista lajeista sekä ihmisen vaikutuksesta muiden lajien elinolosuhteisiin. Huom. Me uhanalaiset -työpajat on varattu täyteen.

5.-6.-luokkalaisille tarjoamme työpajan Uudet kannet kirjaan. Työpajassa esitellään muutama kirja, joista yhteen oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat uudet kannet piirtotableteilla. Kesto 1,5 h. Ilmoittautuminen aukeaa 18.12. klo 9.00 Kultuksessa.

Yläkoululaisille tarjoamme Meemityöpajaa. Meemityöpajassa tutkitaan ja pohditaan meemejä. Ilmoittautuminen aukeaa 18.12. klo 9.00 Kultuksessa.

Lisäksi tarjoamme kouluryhmille opastettuja kierroksia Oodiin keskiviikkoisin pitkin kevättä. Huom. Opastetut kierrokset on varattu täyteen.

Yksi luokka voi varata lukuvuoden aikana yhden työpajan/opastetun vierailun. Työpajat alkavat Oodin ensimmäisestä kerroksesta, mustien kierreportaiden juurelta. Opettajan tai muun ryhmästä vastaavan on ilmoitettava mahdollisesta peruutuksesta sähköpostitse (oodi.lapsetjanuoret@hel.fi).

Ryhmät ovat tervetulleita Oodiin myös omatoimivierailulle. Omatoimivierailulla on mahdollista suorittaa itsenäisiä tehtäviä, joihin voi tutustua täältä. Omatoimivierailulle voi tulla koko ryhmän kanssa. Omatoimivierailulle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Lisätiedot sähköpostitse oodi.lapsetjanuoret@hel.fi