Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Samurai

Ajattelin olevani samurai – Kalervo Palsan matkapäiväkirjat 1986

Teos "Ajattelin olevani samurai – Kalervo Palsan matkapäiväkirjat 1986" näki päivänvalon keväällä 2020. Kirjan toimittajat Maj-Lis Pitkänen ja Veera Kaamos Pitkänen esittelevät uutuuskirjaa ja kertovat taidemaalari Kalervo Palsasta (1947–1987). 

Tapahtuma on katsottavissa livenä helsinkikanava.fi -sivulla tiistaina 9.6. klo 13 . Tallenteen voi myöhemmin katsoa samalta sivulta: https://www.helsinkikanava.fi 

Tilaisuuteen Keskustakirjasto Oodin Maijansaliin saa tulla myös paikan päälle. Turvallisuussyistä saliin otetaan korkeintaan 40 henkilöä. Salin ovet avataan klo 12.30 ja suljetaan klo 12.45, jotta lähetys ehditään valmistella.
 

“Tämä on kuin suuri savotta. Täytyy ottaa se niin. Viidakko. Klondyke. Me olemme valkoisia metsästäjiä tai kullankaivajia” - New York, 29.4.1986

Kalervo “Kalle” Palsa (1947-1987) oli taidemaalari, sarjakuvaentusiasti, kirjoittaja, piirtäjä. Hän asui suurimman osan elämästään Kittilässä, lukuun ottamatta opiskeluaikaa 70-luvulla Helsingissä Suomen Taideakatemiassa.

Palsan teosten rajuus hätkähdyttää vielä nykyäänkin ja usein katselija erehtyy pitämään teoksia samana asiana kuin tekijäänsä. Tosiasiassa Palsa oli kuitenkin äärettömän ujo, herkkä ja laajasti lukenut mies.

Talvella 1986 Palsa lähti ensimmäistä kertaa ulkomaille: Ruotsiin, Kööpenhaminaan, Amsterdamiin ja lopulta New Yorkiin. “Ajattelin olevani samurai - Kalervo Palsan matkapäiväkirjat 1986” sisältää Palsan täydelliset, aiemmin julkaisemattomat matkapäiväkirjat sekä runsaasti kuvamateriaalia, kuten taiteilijan omia matka- ja teoskuvia.

Päiväkirjamerkinnöissään taiteilija tarkkailee maailmaa ulkopuolisen silmin. Hän on valmis vapautumaan Kittilän ahtaista ympyröistä.

Kirjan ovat toimittaneet Palsan ystävä Maj-Lis Pitkänen ja kuvataiteilija Veera Kaamos Pitkänen. Taitto Jussi Jäppinen, kustantaja Kauko Sorjosen säätiö Jyväskylä.

Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa teos. 


Kalervo Palsa Helmet-kirjastojen kokoelmissa: https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__SPalsa%2C%20Kalervo__Orightresult?lang=fin&suite=cobalt

***

Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa kulttuuriin ja kirjallisuuteen liittyviä, hyödyllisiä ja hauskoja sisältöjä helsinkikanavalle.

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/info 

Maijansali, Oodi & Helsinki-kanava (Keskustakirjasto Oodi)

9.6.2020 klo 13.00 - 13.30

Helsingin kaupunginkirjasto & Maj-Lis Pitkänen ja Veera Kaamos Pitkänen

Viimeksi päivitetty 28.5.2020