Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Mila Hanzina

Dokumenttielokuvia maahanmuutosta

Nykymaailmassa jokaisesta voi tulla siirtolainen. Syystä tai toisesta: uusi työpaikka, rakkaus, sota. Uudessa maassa ei ala vain uusi elämää, vaan myös uusi ajatustapa ja kansallisen identiteetin pohdinta. Kuka minä olen ja mihin minä kuulun, mitä kansa edustaa ja missä juuret oikeastaan ovat?

Kuutiossa esitetään kaksi maahanmuutto-teemaista dokumenttielokuvaa. Toisen elokuvan ohjaaja, Mila Hanzina, on paikalla keskustelemassa elokuvanäytösten päätteeksi.

“Toisen rooli”

Ohjaaja Mila Hanzina (Helsinki, Suomi 2019)

Elokuvan päähenkilö on venäläinen näyttelijä Vladimir Ivanov, joka on muuttanut Suomeen vaimonsa luokse ja yrittää aloittaa elämän uudessa elinympäristössä. Taiteilijana hän osaa katsoa itseään sivulta sekä ymmärtää ja hyväksyä omaiset ja itsensä. Kotimaassaan hän oli kuuluisa näyttelijä, mutta Suomessa hän on luopunut ammatistaan ja yrittää ansaita elantonsa matalapalkka-alan töissä. Hän yrittää ratkaista perhe-elämän ongelmia ja sopeutua uuteen elämään ja kulttuuriin. Jossain vaiheessa Vladimir ymmärtää, että sopeutumisvaikeudet johtuvat myös Suomen ja Venäjän keskinäisestä historiasta, mikä heijastuu ihmisen elämään. Ja hän kysyy itseltään: ”Mitä pahaa on siinä, että olen venäläinen?”

“Eljasin tähti”

Ohjaaja Mikhail Tepplinsky (Kursk, Venäjä 2017)

Elokuvan päähenkilö on syyrialainen kuvataiteilija Eljas Ajyb, joka asuu Moskovassa. Elokuvassa hän kertoo, miten sota muutti hänen suhtautumisensa taiteisiin. Taivaan tähdet hänen maalauksissaan ovat sankareiden sieluja: marttyyreita, jotka ovat pysyneet maailman pahan tien tällä puolen. Hänen sanansa ovat vaatimattoman ihmisen viisaus, joka on vihan, sodan ja politiikan yläpuolella. Hänellä on myötätuntoa ja empatiaa sekä kadonneille syyrialaisille että kadonneille venäläissotilaille.

”On valtava vastuu olla syyrialainen. Vastuu esi-isien ja koko ihmiskunnan edessä.”

Ei ikärajaa.

Elokuvien kieli on venäjä, tekstitys englanniksi.

Kokonaisaika 50 minuuttia.

Kuutio, 2. krs (Keskustakirjasto Oodi)

8.12.2019 klo 12.00 - 14.00

Viimeksi päivitetty 23.11.2019