Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Elämää 1600-luvun Tukholmassa suomalaisten silmin

Elämää 1600-luvun Tukholmassa suomalaisten silmin - haastattelussa Otavan kirjailija Johanna Valkama ja historioitsija Katja Tikka.

Millaista oli elämä Suomen keskiaikaisessa pääkaupungissa, Tukholmassa? Aiheesta keskustelevat aikakauteen perehtyneet Otavan kirjailija Johanna Valkama ja historioitsija Katja Tikka.

Kesällä 2022 ilmestynyt historiallinen romaani Kuningatarlaiva (Otava) kuvaa elävästi 1600-luvun suomalaisten Tukholmaa Vasa-laivan rakentamisen aikaan. Kirjailija Johanna Valkama kirjoittaa tarkkoja rauta-aikaan ja renessanssiin sijoittuvia historiallisia romaaneja, joita värittävät taianomainen pohjoisen luonnon kuvaus, vanhojen kaupunkien tunnelma sekä suomalainen ja skandinaavinen mytologia. Yritetteliäiden naisten ja perheiden selviytymistarinat inspiroivat Metsän ja meren suku sekä Ilkkalan Susanna -sarjoja.

Katja Tikka on historioitsija ja oikeustieteen tohtori sekä tietokirjailija. Hän on tutkinut erilaisia teemoja 1600-luvun talous- ja kaupunkihistoriasta. Katja Tikan väitöskirja Laivojen tuomaa lakia - Ruotsin ensimmäiset kauppakomppaniat 1600-luvulla julkaistiin vuonna 2020. Väitöskirja kuvaa mm. suomalaisen tervakaupan historiaa.

Saarikoski-matto, 3. krs (Keskustakirjasto Oodi)

23.9.2022 klo 17.00 - 18.00

Viimeksi päivitetty 6.9.2022